Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Autobezitters kunnen gezamenlijk 1,5 miljard besparen

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

AUTOBEZITTERS KUNNEN GEZAMENLIJK ' 1,5 MILJARD BESPAREN

GEMIDDELD 120% VERSCHIL IN AUTOPREMIESUit een analyse van 635 offerte-aanvragen voor een autoverzekering die via www.verzekeringssite.nl zijn aangevraagd, blijkt dat autobezitters gezamenlijk naar schatting ' 1,5 miljard gulden kunnen besparen op hun autoverzekering. Het verschil tussen de duurste en voordeligste verzekeraar bedroeg gemiddeld ' 1383 per jaar; een verschil van 120%. Ondanks de aankondiging van diverse verzekeraars dat ze hun premies zouden verhogen, blijkt de gemiddelde premie van de voordeligste verzekering sinds het vorige onderzoek van september 2000 met slechts 0,4% gestegen.


1,5 miljard besparen


De Verzekeringssite heeft de geschatte besparing van ' 1,5 miljard berekend door de helft van het verschil tussen de voordeligste verzekering (' 1149) en de middelste premie (' 1636) te vermenigvuldigen met het aantal auto s. Per automobilist bedraagt de besparing ' 244. De duurste verzekeraars rekenen ' 2532 per jaar.

Voordeligste verzekeraars

De voordeligste verzekeraars zijn: 1. Univé 2. ANWB en 3. Sterpolis. De duurste verzekeraars zijn 1. Nationale Nederlanden 2. Royal Nederland en 3. Delta Lloyd. Welke verzekeraar het voordeligst is, hangt sterk af van de persoonlijke situatie. Zo zijn jongeren die net het rijbewijs hebben het voordeligst uit bij FBTO, bezitters van een dure auto bij Centraal Beheer, verzekerden met een beperkt casco dekking bij de ANWB en verzekerden met 4 tot 5 schadevrije jaren bij een tussenpersoon. Automobilisten kunnen op www.verzekeringssite.nl gratis verzekeringen vergelijken op premie en voorwaarden.

Jan Modaal vergelijkt op internet

De gemiddelde bezoeker van de site is rond de 36 jaar, 73% man en 27% vrouw. Daarvan werkt 16% bij de overheid. Men rijdt ongeveer 19.850 kilometer per jaar, heeft 11 jaar het rijbewijs en rijdt 7 jaar schadevrij. De gemiddelde B/M komt daarmee op 55%. Driekwart van de auto s rijdt op benzine, 7% op gas en 17% rijdt op diesel. De gemiddelde auto heeft een nieuwwaarde van ' 38.951 gulden en is 6 jaar oud (Volkswagen Golf, Opel Astra). Van de aanvragen is 27% een WA-, 27% een beperkt casco en 46% een volledig casco verzekering.

Onafhankelijk

De Verzekeringssite heeft geen banden met verzekeraars en kan dus onafhankelijk werken. Behalve autoverzekeringen vergelijkt de Verzekeringssite ook woonhuis-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekeringen. Binnenkort volgen de vergelijkingen van ziektekosten-, doorlopende reis-, en rechtsbijstandverzekeringen. De Verzekeringssite krijgt haar inkomsten uit het doorsturen van offerte-aanvragen.

Voor meer informatie:

Verzekeringssite, www.verzekeringssite.nl Erik Hordijk, e-mail: ehordijk@verzekeringssite.nl, telefoon: 072-5054355

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie