Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reuters gaat wereldwijd Instant Messaging aanbieden

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
t.a.v. de redactie Amsterdam, 22 maart 2001

Reuters GAAT wereldwijd INSTANt MESSAGING aanbieden aan financiële sector

Dienst zal draaien op nieuw real time communicatieplatform van Microsoft, gebaseerd op IETF-norm Session Initiation Protocol (SIP)

Reuters, de wereldwijde informatie-, nieuws- en technologiegroep, maakt vandaag bekend dat zij in samenwerking met Microsoft en 25 vooraanstaande financiële instituten werkt aan de ontwikkeling van Reuters.Net Messaging, een nieuwe, zorgvuldig beveiligde instant messaging (IM) service en een contacten-bestand voor de financiële sector. De dienst zal worden gebouwd op Microsoft Corp.'s nieuwe, standaardgebaseerde Session Initiation Protocol (SIP) software en communicatieplatform.

Met behulp van Microsoft's communicatie technologie kan Reuters aan financiële instituten een snel, betaalbaar, gecodeerd en met firewalls beschermd communicatiekanaal bieden. Deze service kan zowel binnen de gehele onderneming als ten behoeve van clienten en leveranciers worden ingezet.

Reuters.Net Messaging speelt een sleutelrol binnen Reuters' strategie om samen met cliënten te werken aan hulpmiddelen voor communicatie en samenwerking voor de financiële sector, waarbij gebruik wordt gemaakt van internettechnologie.

Hoewel financiële instellingen al jaren afhankelijk zijn van messaging, voldoen veel van de bestaande oplossingen niet aan de gestelde eisen. Reuters' positie in het centrum van de wereldwijde financiële sector en Microsofts expertise qua ontwikkeling van bedrijfssoftware vormen samen een uitstekende combinatie om in deze behoefte binnen de sector te voorzien.

Met het wereldwijde contacten-bestand kunnen professionele gebruikers binnen de sector krachtige netwerken van direct beschikbare contacten opbouwen waarmee dynamische, op tekst gebaseerde, conversaties kunnen worden gevoerd.

Reuters gaat nauw samenwerken met clienten om maatoplossingen aan bedrijven aan te bieden die op de technologie standaarden van Microsoft zijn gebaseerd. De ontwikkeling zal zich met name richten op de mogelijkheid tot integratie met bestaande systemen en Reuters' eigen diensten, waaronder Reuters 3000 Xtra. De dienst zal beschikbaar komen via internet en via het financiële netwerk Radianz voor bedrijven die naast high speed prestaties aanvullende beveiliging verlangen.

Het Microsoft platform voor deze dienst zal worden gebaseerd op het Session Initiation Protocol (SIP), dat voldoet aan de normering van de Internet Engineering Task Force (IETF) voor het gebruik van veilige, betrouwbare, real time samenwerking tussen pc's en andere apparaten. SIP maakt communicatiediensten mogelijk die instant messaging, voice, video en andere gemeenschappelijke bronnen ondersteunen. Al deze diensten bieden het voordeel van bereikbaarheid, en bieden gebruikers de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe ze met anderen willen communiceren.

Partners
Vijfentwintig vooraanstaande financiële instellingen werken samen met Reuters en Microsoft aan de ontwikkeling van Reuters.Net Messaging. Hieronder ABN Amro, Citigroup (Salomon Smith Barney), Credit Agricole Indosuez , Deutsche Bank, DKB Information Systems, Dresdner Kleinwort Wasserstein, HSBC, Societe Generale en Tokai International Securities.

Reuters
Reuters kopositie als wereldwijde informatie-, nieuws-, en technologiegroep is gebaseerd op een reputatie van snelheid, accuratesse, integriteit en onpartijdigheid en op de voortdurende technische innovaties van Reuters. De kracht van Reuters is gebaseerd op het unieke wereldwijde aanbod van een combinatie van content, technologie en connectiviteit. Reuters maakt bij de distributie van haar nieuws en informatie op uitgebreide schaal gebruik van internet technologie. Maandelijks wordt de Reuters informatie door circa 73 miljoen unieke bezoekers via 1.400 websites geraadpleegd. Reuters is het grootste internationale nieuws- en televisie agentschap ter wereld met 2.157 journalisten, fotografen en cameramensen in 190 kantoren. Deze verzamelen en bewerken het nieuws in 24 talen voor 151 landen. In 2000 had de Groep een omzet van £ 3,59 miljard en ultimo 2000 waren er 18.082 medewerkers in 204 steden in 100 verschillende landen.

Microsoft
Microsoft (Nasdaq "MSFT") is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en internettechnologieën voor privé en zakelijk gebruik. De onderneming biedt een breed pakket producten en diensten, ontwikkeld om mensen de mogelijkheid te bieden prettiger en gemakkelijker gebruik te maken van de computer, ongeacht waar, wanneer en met behulp van welke apparatuur.

Over Radianz
Radianz beschikt wereldwijd over het grootste netwerk voor de financiële sector. Het is opgezet door Reuters (RTR.L) en Equant (NYSE: ENT) (Paris Bourse: EQU) en is een nieuwe, onafhankelijke onderneming die superieure IP-connectiviteit en -diensten levert, ontworpen om tegemoet te komen aan de behoeften van professionals binnen de financiële gemeenschap.

Voor nadere informatie

Reuters
Peter Thomas tel. +44 20 7542 4890
Director of Media Relations
mailto:Peter.v.thomas@reuters.com

Susan Allsopp tel. +44 20 7542 8404
PR & Sponsorship Manager
mailto:Susan.allsopp@reuters.com

Microsoft
Rachel Jackson tel. +1 503 443 7000
Waggener Edstrom
mailto:rachelj@wagged.com

Rapid Response tel. +1 503 443 7000
Waggener Edstrom
mailto:rrt@wagged.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie