Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

'Toestaan demonstratie neo-nazi's schandalig'

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht,
Amsterdam, 22 maart 2001

"Toestaan demonstratie van neo-nazi's op 24 maart schandalig" Nederland Bekent Kleur roept iedereen op tot protest

De beslissing van de rechtbank in Maastricht om de demonstratie van de extreem-rechts in de Kerkrade voorlopig toe te staan is schandalig, vindt de anti-racisme organisatie Nederland Bekent Kleur. Het feit dat extreem-rechts op 24 maart wil demonstreren is een bewuste provocatie tijdens de Actieweek tegen Racisme die van 18 tot en met 24 maart in heel Europa plaatsvindt. De ervaring leert dat op dit soort demonstratie van extreem-rechts veelvuldig en ongestraft artikel 1 van de grondwet (gelijke behandeling discriminatie verbod) met de voeten wordt getreden.

Nederland Bekent Kleur roept iedereen op om kleur te bekennen op deze dag in of Amsterdam of in Kerkrade. Op zaterdag 24 maart wordt om 13.00 uur in Amsterdam de slotmanifestatie van de Actieweek tegen Racisme gehouden op de Westermarkt. De oproep van de AFA om te mobiliseren voor een tegendemonstratie om 11.00 uur op de Nieuwstraat in Kerkrade, wordt de Nederland Bekent Kleur van harte ondersteund. De gehele dag zal vanuit Amsterdam intensief contact zijn met Kerkrade om het verloop van de gebeurtenissen aldaar direct verslag te geven in Amsterdam.

Dit jaar is het de tiende keer dat de Actieweek tegen Racisme in Nederland plaatsvindt. Nederland Bekent Kleur coördineert ook deze keer de Actieweek, die officieel loopt van zondag 18 tot en met zaterdag 24 maart. De Verenigde Naties hebben het jaar 2001 uitgeroepen als Jaar tegen Racisme met als hoogtepunt de Wereldconferentie tegen Racisme in Durban (Zuid-Afrika) begin september.

Manifestatie op 24 maart
Waar: Westermarkt, Amsterdam
Duur: 13.00 tot 15.30 uur

Podium
13.00 Tri-Ad, een groep jonge Hiphoppers uit Amsterdam 13.25 Nederland Bekent Kleur - Bastiaan van Perlo
DIDF - Nuri Karabulut
13.40 Cabaretier Leon van der Zanden
14.00 VON - Fatma Ozgümüs
14.20 Ashraf - Swingende Raï-band

Debattent:
13.15 Risingtide
14.30 PJO-debatingwedstrijd m.m.v. JS, DWARS, JOVD, CDJA, JD, ROOD en Bonaparte

Meer informatie:
Nederland Bekent Kleur
Bastiaan van Perlo (020) 689 75 55 of 06 246 166 28

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie