Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duizenden werknemers ondervinden schade door MKZ

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV BedrijvenBond

22-03-2001

Duizende werknemers ondervinden schade door mkz

De komende weken zullen duizenden en mogelijk tienduizenden werknemers schade ondervinden van de crisis die ontstaat door de uitbraak van mond- en klauwzeer. Vanmiddag om half drie waren bij de CNV BedrijvenBond al meldingen binnen van bedrijven die werktijdverkorting hebben aangevraagd. Hierbij zijn meer dan vijfhonderd werknemers betrokken.

De bond heeft inmiddels voor de naar schatting 22.000 leden die hinder kunnen ondervinden van de crisis een gratis nummer beschikbaar gesteld (0800 - 023 028 2). Leden kunnen dit bellen met vragen over werktijdverkorting, uitkering, doorbetaling van loon, verplicht opnemen van vakantie- en adv-dagen. De afgelopen dag hebben de acht kantoren van de bond al meer dan honderd telefoontjes te verwerken gekregen.

De CNV BedrijvenBond waarschuwt leden zich niet te laten dwingen tot het opnemen van vakantie- of adv-dagen. Als een bedrijf te weinig werk heeft, moet het bij de Arbeidsinspectie gehele of gedeeltelijke werktijdverkorting aanvragen. Daarnaast moeten de betreffende ondernemingen contact opnemen met de bond om de zaak financieel te regelen. Overigens wordt op dit moment geprobeerd hierover afspraken te maken met de ministeries van Landbouw Visserij en Natuurbeheer en Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Nadere inlichtingen:

Teus Hubert (coördinator actie- en crisiscentrum CNV BedrijvenBond) 030-6348395
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030-6348236

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie