Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Emancipatieprijs naar Krammerstraat Den Helder

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Helder

Emancipatieprijs naar Krammerstraat

betreft: week: week 11

Op Internationale Vrouwendag, donderdag 8 maart jl., is voor de zevende maal de Emancipatieprijs uitgereikt. De gelukkige winnaars zijn Yvette Concencion, Marjolein Gording, Rosaline Servilia en Perry Servilia van het ontmoetingscentrum aan de Krammerstraat. Het ontmoetingscentrum maakt deel uit van het Antillianenproject van stichting Triton. Andere genomineerden waren Stichting Humanitas en het Olijfjeproject van de Stichting Triton. Volgens de jury vervullen de dames Servilia, Concencion, Gording en Servilia voor de meiden in het centrum al gedurende enkele jaren een voorbeeldfunctie. Zij bieden nieuwe perspectieven aan allochtone meiden. De omstandigheden waarin de begeleiders hun werk moeten doen (een te kleine container voor de grote en drukke doelgroep) dragen volgens de jury bij aan het respect voor deze vrouwen. De winnaars ontvingen de prijs uit handen van wethouder Scholte. De prijs bestaat uit een kunstwerk van de Amsterdamse beeldend kunstenares Mirjam de Nijs, een oorkonde gemaakt door Nelleke Konijn en een aanvullende geldprijs van ¦ 250,- van reparatiebedrijf Dick van der Ploeg uit Den Helder.

De Emancipatieprijs werd in 1994 op initiatief van de Vrouwenemancipatiecommissie van de gemeente Den Helder in het leven geroepen. De prijs is bedoeld voor die persoon, instelling of organisatie die zich op positieve wijze heeft onderscheiden op het gebied van emancipatie. Met de Emancipatieprijs willen wij graag laten zien, dat emancipatie nog steeds een thema is dat leeft in Den Helder. Het biedt ons daarnaast nog de mogelijkheid om actieve vrouwen of organisaties eens de waardering te geven die hen toekomt.

laaste verandering: March 22, 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie