Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 22-03-2001 Persberichten district Maastricht (JvK/14.40 uur)

Maastricht, schietincident.
Woensdagavond omstreeks 21.55 uur vond een schietincident plaats op de Gubbelstraat in Maastricht. Daarbij raakte niemand gewond.

Twee inwoners van Maastricht werden door drie onbekend gebleven mannen achterna gezeten vanaf de Kleine Gracht. Zij renden via de Markt de Gubbelstraat in waar op hen geschoten werd. Ze zochten een veilig heenkomen in de aldaar gelegen speelhal en waarschuwden vervolgens de politie. Door de politie werd onmiddellijk een onderzoek ingesteld in de omgeving, dat niet leidde tot aanhouding van de daders. De plaats van het incident werd afgezet en door de technische recherche onderzocht. Daarbij werden enkele hulzen veiliggesteld. De aanleiding tot dit incident zou zijn gelegen in het feit dat de twee benadeelden niet ingingen op een poging tot afpersing kort tevoren in de Kleine Gracht.
De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht, inbraak
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in het magazijn van een winkel in huishoudelijke artikjelen aan de Frankenstraat. Een raam werd geforceerd om binnen te komen. Er werden een aantal goederen weggenomen maar wat dat precies was kon men nog niet vertellen.

In de loop van woensdagavond werd ingebroken in de Jan Baptistschool aan de Porseleinstraat in Maastricht. Een ruit werd ingegooid alvorens men naar binnen kon. Uit een computerlokaal werden enkele computers gestolen.

Maastricht, gestoorde man zwaait met mes
De politie van Maastricht heeft woensdagavond omstreeks 22.15 uur op de Symphoniesingel een 40-jarige man aangehouden die met een broodmes stond te zwaaien en die een neppistool op zak had. De man was over zijn toeren en had zichzelf niet in de hand. Relatieproblemen lagen daaraan ten grondslag. Toen de politie een hond inzette kon hem het mes afhandig worden gemaakt en kon hij worden aangehouden. Hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

Berg en Terblijt, inbraak
In de loop van maandagmiddag c.q. avond werd ingebroken in een woning aan Mariamunster. Een achterdeur werd geforceerd om binnen te komen. Uit de woning verdwenen enkele sieraden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie