Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europees project op gebied van e-procurement ingediend

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Europees project op het gebied van e-procurement ingediend

Eind april geeft de Europese Commissie haar finale oordeel over van het project OpenXchange dat is ingediend voor het vijfde kader programma van de EU. In 2000 heeft EP-NL, in samenwerking met een groot aantal Europese partners (waaronder het Fraunhofer instituut in Duitsland), de aanvraag ingediend om voor subsidie in aanmerking te komen.

De Nederlandse partners in het project zijn, naast ECP.NL: NEVI (Nederlandse Vereniging voor Inkoop, TNO, Telematica Instituut en Berenschot.

OpenXchange zal zowel e-procurement van de interne en als de externe supply chain beschrijven en wordt ontwikkeld in samenwerking met diverse soorten bedrijven (zodat er `cross-industry' toepassingen plaatsvinden die rekening houden met de toepassingen van Europese behoeftes van gebruikers). Het voordeel voor EP-NL is tweeledig: enerzijds is het extra financiële ondersteuning voor er al gedaan wordt binnen EP-NL. Anderzijds wordt er een Europees collectief gevormd waardoor een breder draagvlak voor adoptatie van de EP-standaard ontstaat.

Op het tweede nationaal E-procurement Seminar op 6 juni aanstaande in de Doelen in Rotterdam wordt tijdens de sessie "naar een mondiale standaard voor e-procurement" nader ingegaan op bovenstaande zaken. Voor deze sessie zijn afgevaardigden van OBI, RosettaNet en BME-cat uitgenodigd. Het standaardiseren van elektronische inkoop en de initiatieven die er (wereldwijd) zijn genomen staan centraal. Is er overlap of aaneensluiting? Wat is de rol van ebXML? Welke bedrijven zijn al met e-procurement bezig? Kijk voor het complete seminarprogramma en voor inschrijving op: www.ecp.nl/epnl/seminar

Voor meer informatie: Patricia Grijpma (patricia.grijpma@ecp.nl).

.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie