Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Indoor Brabant verandert wereldbekerprogramma

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT 5 februari 2001

Indoor Brabant verandert wereldbekerprogramma

Wereldbeker springen: zaterdagmiddag 24 maart

Wereldbeker dressuur en afscheid Bonfire: zondagavond 25 maart

Indoor Brabant, het grootste topsport indoorconcours van Nederland, maakt zich op voor het laatste optreden van de gouden medaillewinnaar van Sydney, Gestion Bonfire. Het succesvolle dressuurpaard van Anky van Grunsven is inmiddels 17 jaar en heeft een indrukwekkende sportcarrière achter de rug. Op het hoogtepunt gaat het beroemde dressuurpaard met pensioen. Daaraan is een kleine afscheidstournee vooraf gegaan, die ook via het buitenland liep, maar tijdens Indoor Brabant (22-25 maart) in de Brabanthallen van s-Hertogenbosch is het toch echt de laatste keer dat het gouden duo tijdens een Kür op Muziek aan het werk is te zien.

Indoor Brabant is al vele jaren een thuiswedstrijd voor de Brabantse Anky van Grunsven. Zij heeft overal fans, deels verenigd in een fanclub, maar Indoor Brabant heeft toch iets extra s voor de wereldkampioen, 5-voudig wereldbekerwinnaar en Olympisch kampioen. Daar is het destijds allemaal begonnen met Bonfire en daar zal het dus ook eindigen. Het afscheid is op zondagavond 25 maart in de grote Brabanthal, voor gegarandeerd stampvolle tribunes.

Wereldbeker dressuur

Indoor Brabant biedt al vele jaren internationale topsport met s werelds beste ruiters op de startlijst. Het indoorconcours rust al vele jaren op twee stevige pilaren: springen en dressuur. In beide disciplines staat een wereldbeker kwalifikatie op het programma. Die van de dressuur is tevens de Europese finale, voorafgaand aan de wereldfinale van 5 tot 7 april in het Deense Aarhus. Voor de dressuurtop is Indoor Brabant de laatste mogelijkheid om zich voor die finale te kwalificeren. Van de Nederlanders is Gonnelien Rothenberger-Gordijn reeds zeker van deelname. Ook Anky van Grunsven is straks in Aarhus startgerechtigd als titelverdediger. Imke Bartels en Sonja Gademan zijn nog volop in de strijd. De wereldbekerwedstrijd staat gepland op zondagavond.

Wereldbeker springen

Bij het springen is de wereldbekerwedstrijd voor het eerst dit jaar op zaterdagmiddag in plaats van op zondagmiddag. Niet dat men bij Indoor Brabant zat te wachten op een dergelijke ingrijpende verandering, hij werd bij wijze van spreken van bovenaf opgelegd. De overkoepelende paardensportorganisatie FEI in Lausanne heeft met de televisiezender Eurosport verregaande afspraken gemaakt met betrekking tot het uitzenden van de wereldbeker springen. Die uitzendingen zijn steevast op zaterdagavond op een vast tijdstip en duren circa een uur. Tot nu toe viel Indoor Brabant buiten deze afspraak omdat de Brabanders traditioneel op de zondagmiddag hun wereldbeker hadden, die live werd uitgezonden door de NOS. Op zondagmiddag heeft Indoor Brabant nu de Grote Prijs van de stad s-Hertogenbosch op het programma staan. Ook voor de wereldbeker springen geldt dat Indoor Brabant de laatste kans is om een startbewijs te bemachtigen voor de Finale van de Wereldbeker in Göteborg (12-18 april 2001). Het paardensportevenement in s-Hertogenbosch kan dus rekenen op deelname van de internationale top.

Meer informatie en on-line kaartverkoop via www.indoorbrabant.nl

Telefonische informatie over kaartverkoop via de nummers 073-621.25.55 en 073-621.23.25.

//////

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie