Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EU-verklaring over Fiji

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
European Union

Fiji : elections under the 1997 Constitution Press Release: Brussels (22-03-2001) - Press: 117 - Nr: 7359/01


Brussel,
22 maart 2001

7359/01 (Presse 117)

P 62/01

PERSMEDEDELING

Onderwerp :

Verklaring van het voorzitterschap namens de Europese Unie over Fiji

De EU is ingenomen met het recente besluit van de overgangsregering van Fiji om op basis van de grondwet van 1997 verkiezingen te houden vanaf 27 augustus 2001. De EU roept de overgangsregering op om ervoor te zorgen dat dit tijdschema wordt gevolgd en dat de voorbereidingen tijdig zullen beginnen.

Het is van vitaal belang dat het vrije, eerlijke verkiezingen zullen zijn en dat alle geledingen van de maatschappij van Fiji samenwerken in een geest van verzoening, teneinde een open democratische rechtsstaat in Fiji te herstellen.

De EU zal de voorbereidingen van de verkiezingen nauwgezet blijven volgen en wenst de samenwerking met Fiji op basis van de overeenkomst van Cotonou voort te zetten.

De met de Europese Unie geassocieerde landen van Midden- en Oost-Europa, de geassocieerde landen Cyprus, Malta en Turkije, alsmede de EVA-landen IJsland en Liechtenstein, die lid zijn van de Europese Economische Ruimte, sluiten zich bij deze verklaring aan.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie