Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Raadscommisie vergadert over ICT-projecten in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag


2001-03-13: Extra impuls voor ICT-projecten in de stad

Den Haag wil een slag maken in het gebruik van ICT bij dienstverlening en informatievoorziening aan inwoners, organisaties en instellingen. De gemeente zet daarom met ingang van dit jaar f 3,7 mln. structureel in voor nieuwe projecten. Het college van b & w stelt voor te investeren in verschillende projecten, zoals Kenniswijk Escamp, Dynamisch Verkeersmanagement, Telematicacentra, Residentie.net en Jongeren en Jeugd en lokaal bestuur.

Om de voorsprong van Den Haag op het gebied van ICT te behouden, moet innovatie blijvend gefaciliteerd worden, onder andere door mogelijkheden voor experimenten en onderzoek. De structurele extra middelen voor ICT maken het mogelijk elk jaar in projecten te investeren.

Het college doet nu een voorstel voor verdeling van het budget voor 2001. Verschillende projecten worden in het voorstel genoemd.

In het project Kenniswijk Escamp moet de wijk als kraamkamer van innovatieve en vernieuwende projecten gaan dienen; de opgedane ervaringen zijn belangrijk voor de rest van de stad. Een onderdeel van het project is bijvoorbeeld het opzetten van virtuele aanleunwoningen.

Het project Dynamisch Verkeersmanagement, gericht op een betere verkeersafwikkeling en -doorstroming, is belangrijk voor de stad. ICT is een essentieel onderdeel van de systemen die worden toegepast.

Daarnaast wil het college extra middelen inzetten voor de Telematicacentra. Het budget is met name bestemd voor het uitbreiden van de formatie en het stimuleren en ondersteunen van de onderlinge samenwerking tussen de centra.

Het project De Collectie Den Haag van het Haags Gemeente Archief is de eerste stap in een proces waarbij de grote digitale Haagse bestanden van verschillende aanbieders integraal worden ontsloten. De on-line gebrachte inhoud van het HGA vormt hierbij de basis. Met name voor het onderwijs is dit een interessante ontwikkeling.

Verder wil het college investeren in het project Huis van de democratie. Doel van dit project is een huis van democratie op te richten in het centrum van de stad, met ruimte voor museale en educatieve activiteiten en e-democracy ontwikkelingen, allen sterk ondersteund door ICT. Een ander project betreft Jeugd en lokaal bestuur: het gaat hierbij om het bevorderen van de betrokkenheid van jeugdige inwoners bij hun leefomgeving en het lokaal bestuur.

Het college stelt voor om in 2001 ook middelen in te zetten voor het project Bestuurlijke stukken op internet en een verdere ontwikkeling van Residentie.net.

Het voorstel voor de verdeling van de middelen voor ICT in de stad, wordt op 22 maart a.s. behandeld in de Commissie SPM.

13 maart 2001

last update: 13 maart 2001 ;pag.: 6366; auteur: 77 13 maart 2001 - pag. 6366 - 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie