Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KRO radio-opnamen in Museum het Valkhof Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht nr. 23

Nijmegen, 14 maart 2001

Montaigne op lokatie: Biënnale Gelderland 2001
KRO radio-opnamen in Museum het Valkhof

Van 3 maart tot en met 13 mei is in Museum Het Valkhof in Nijmegen de Biënnale Gelderland te zien. De vijfde aflevering van deze tentoonstelling heeft als titel THIS IS HOW IT FEELS en is samengesteld door Gerd Borkelmann, beeldend kunstenaar/curator uit Kleve (Duitsland). In Montaigne wordt deze maand aandacht besteed aan deze grote happening voor de Gelderse Kunstgemeenschap.

Gerd Borkelmann (1958) heeft in zijn selectie voornamelijk gekozen voor kunstenaars wiens werk zich kenmerkt door een zekere open structuur: een (sociaal) communicatieve houding, of een nieuwe, steeds veranderende visie op het afgebeelde. Kunstenaars worden geïnviteerd om in deze presentatie de actuele kunstcontext te onderzoeken. Overkoepelende thema's en strategieën moeten voortkomen uit aan de kunstenaars en hun werk inherente processen. Zo krijgt de keuze van de kunstenaars een bijzondere betekenis. Louïs Huet gaat voor deze gelegenheid in Museum Het Valkhof in gesprek met Gerd Borkelmann, met de conservator hedendaagse kunst F. van de Schoor en met de Gelderse kunstenaars Liesbeth Doornbosch en Yvonne Zijp over Gelderse kunst: is er specifieke Gelderse kunst te selecteren, en zo ja, op welke gronden gebeurt dat?

De radio-opnamen vinden plaats op donderdag 22 maart van 16.00 tot 17.00 uur in de tentoonstellingsruimte van Museum Het Valkhof, Kelfkensbos 59, te Nijmegen. De toegang voor het bijwonen van het programma is gratis.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Annemieke Attema (Studium Generale), T: 024-3615912 / E: (A.Attema@dcm.kun.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie