Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kroonprins bezoekt Global Water Partnership in Boedapest

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

22/03/01 Prins van Oranje bij vergadering Global Water Partnership in Boedapest

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje brengt donderdag 22 maart een werkbezoek aan Boedapest, waar hij aanwezig is bij de regionale bijeenkomst van het Central and Eastern Europe Technical Advisory Committee van het Global Water Partnership. Deze bijeenkomst, die de Prins als beschermheer van het Global Water Partnership bijwoont, wordt georganiseerd ter gelegenheid van de viering van Wereld Waterdag.

In 1993 hebben de Verenigde Naties 22 maart uitgeroepen tot Wereld Waterdag om de aandacht te vestigen op de verantwoordelijkheid voor water, het respecteren van de waarde van water, het belang van de waterhuishouding en het bewaken van de kwaliteit en de kwantiteit van water.

De Prins zal 's ochtends geïnformeerd worden over de bilaterale betrekkingen tussen Nederland en Hongarije op het gebied van water. Daarbij zal onder meer aandacht worden geschonken aan de implementatie van de EU-kaderrichtlijn Water in Hongarije.

De Prins van Oranje zal ook een beleefdheidsbezoek brengen aan President Mádl van Hongarije.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie