Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unie MHP stomverbaasd over brief minister Vermeend

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Centrum voor Arbeidsverhoudingen

Unie MHP: Vermeend moet zich niet bemoeien met
arbeidsvoorwaardenbeleid

De vakcentrale Unie mhp, waarbij de CMHF is aangesloten, is stomverbaasd over de brief van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Stichting van de Arbeid. In de brief uit Vermeend zijn bezorgdheid over de loonkostenontwikkeling. Volgens de Unie mhp is er op dit moment geen sprake van een onverantwoorde loonkostenontwikkeling.
De ongerustheid die de minister uit, is kennelijk gebaseerd op een aantal inmiddels afgesloten cao's. Dit rechtvaardigt evenwel niet de forse taal die de bewindsman bezigt. Er moet namelijk op worden gewezen dat de gemiddelde loonstijging alleszins verantwoord is te noemen. Bovendien zou de minister er verstandig aan hebben gedaan eerst de cijfers van het Centraal Planbureau af te wachten alvorens in contact te treden met de Stichting van de Arbeid. De Unie mhp bestempelt de handelwijze van de bewindsman als 'kort door de bocht' en vindt tevens dat hij op deze manier de sociale partners voor de voeten loopt bij het arbeidsvoorwaardenoverleg.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie