Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Formule 1-coureur Frentzen op Imation-stand CeBIT 2001

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Imation op de CeBIT 2001
Formule 1-coureur Heinz-Harald Frentzen op de Imation-stand


Schiphol Rijk, 21 februari 2001 -- Van 22 tot 28 maart 2001 toont Imation haar nieuwe data-opslagproducten op de CeBIT in Hannover, Hal 12, Stand C29. Imation is een van de grootste fabrikanten ter wereld van veelzijdig inzetbare, verwisselbare data-opslagproducten voor nagenoeg elke toepassing.

Formule 1-coureur Heinz-Harald Frentzen spreekt over IT-trends en Formule 1 Op 23 maart bezoekt de Duitse Formule 1-coureur Heinz-Harald Frentzen de Imation-stand. Tijdens interviews met vertegenwoordigers van de media zal hij het belang van moderne data-opslagproducten voor de Formule 1-racerij uiteenzetten. Imation en het Jordan Honda Formule 1-team hebben hun sponsoringovereenkomst in 2001 voortgezet.

Imation toont revolutionaire optische technologie in miniatuurformaat Imation toont op haar stand de nieuwste digitale media, DataPlay. DataPlay is een betaalbaar miniatuur data-opslagmedium, nauwelijks groter dan een euromunt en biedt gebruikers de gelegenheid tot 500MB aan digitale multimedia-bestanden zoals muziek, boeken, spellen en computerbestanden te downloaden en op te slaan. Vervolgens is het schijfje af te spelen op DataPlay-apparaten, zoals digitale muziekspelers, elektronische boeken, spelcomputers en digitale camera's. Het schijfje is goed voor vele uren muziek, honderden foto's en vele duizenden pagina's tekst. De verwachte levensduur van een DataPlay-schijf is 100 jaar. Imation demonstreert DataPlay in combinatie met Imation DiscGO!, een draagbaar zelfstandig opererend apparaat met USB-aansluiting, waarmee diverse vormen van digitale opslag op geheugenkaarten (solid state memory) hun data kunnen uitwisselen met de DataPlay-media zonder tussenkomst van een PC. DiscGO! is voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, begin januari 2001. De Europese marktintroductie van de Imation DataPlay digitale media en de Imation DiscGO! wordt verwacht in juni/juli 2002.

10x CD-RW's
Het schrijven van grote hoeveelheden data op herschrijfbare CD's (CD-RW's) kan nu nog sneller. Imation is een van de eerste producenten ter wereld die CD-RW's levert, die met tienvoudige snelheid kunnen worden beschreven. De CD's, met een opslagcapaciteit van 650MB zijn te gebruiken in de huidige CD-RW-drives, voorzien van het High-Speed-logo. De schijven kunnen worden afgespeeld in bestaande multi-functionele drives voor CD-ROM, DVD-ROM en herschrijfbare DVD. Anders dan schrijfbare CD's (CD-R's) kunnen CD-RW's gewist en opnieuw beschreven worden. De Imation CD-RW's zijn leverbaar in verpakkingen van vijf stuks voor f 24,95 (exclusief btw).

Gekleurde CD-R's en diskettes
Een kleurige afwisseling op het bureau zijn de heldere transparante uitvoeringen van diskettes (1,44MB) en CD-R's (tot 700MB). De verschillende fruitkleuren zijn handig om overzichtelijk te archiveren.

Imation Black Watch Ultrium-cassettes met opslagcapaciteit tot 200GB Linear Tape Open (LTO) is de naam van een van de belangrijkste ontwikkelingen in grootschalige data-opslag voor computernetwerken. De technologie is gezamenlijk ontwikkeld door IBM, Hewlett-Packard en Seagate. De tape-cassettes van Imation voldoen aan alle LTO-standaardspecificaties en zijn er in uitvoeringen voor 40, 60 of 200GB (bij een compressie van 2:1). De data-overdrachtssnelheden zijn met 40MB/s (bij een compressie van 2:1) zeer hoog. Dit is noodzakelijk voor de opslageisen van moderne netwerken. Er zijn plannen de LTO-standaard op nog hogere niveau te brengen.

Imation S-DLT-cassettes met opslagcapaciteit tot 220GB Het DLT-opslagformaat is al enige generaties oud, wereldwijd zijn er circa 1,5 miljoen drives in gebruik en het aantal verkochte tapecassettes ligt rond de 55 miljoen. Het formaat en de hardware worden breed ondersteund door de belangrijkste besturingssystemen: Linux, Novell Netware, Unix en Windows NT. Imation komt medio dit jaar met een nieuw type cassette, de Super DLT. Deze wordt gebruikt in een Quantum SDLT 220 drive en biedt een opslagcapaciteit van maximaal 110GB (zonder compressie). De transfersnelheid ligt op 11MB/s, dat is 1GB in ongeveer anderhalve minuut.

Imation SAN Lab
Het onlangs in Oakdale (Minnesota, USA) geopende Imation SAN Solutions Lab biedt ondernemingen een volledig toegeruste testomgeving voor SAN-opstellingen. SAN is een Storage Area Network en het testlaboratorium van Imation werkt onafhankelijk van fabrikanten en software-ontwikkelaars. In het laboratorium zij meer dan 125 hardware- en software-componenten van meer dan dertig leveranciers geïnstalleerd en SAN-experts van Imation en gebruikers kunnen er gezamenlijk nagaan welke oplossingen in de praktijk het beste aan de eisen voldoet. Van de tests worden uitgebreide (vergelijkende) rapporten voor de opdrachtgever opgesteld.

Het Imation VolSafe-concept voor langjarige archivering Tot nog toe was de keus voor duurzame data-opslag van medische, commerciële, technische, juridische of bestuurlijke documenten beperkt. Wettelijk was naast de archivering van papieren documenten alleen microfilm toegestaan als fysiek medium. In opto-elektronische data-opslag kwamen alleen WORM (Write Once Read Many) en CD-R als eenmalig beschrijfbaar medium in aanmerking. Deze media hebben het nadeel dat hun capaciteit beperkt is. Dat wil zeggen dat automatisering van het proces (bijvoorbeeld in een groot netwerk) moeilijk is. Er moeten disks verwisseld en opgeborgen worden, de inhoudsopgave van de disks moet elders worden vastgelegd en aaneensluitende data zal vaak over meer schijven verdeeld moeten worden, wat het terugvinden bemoeilijkt.

Imation heeft daarom de VolSafe storage-technologie ontwikkeld op basis van de beproefde 9840 magnetische tapes. De tapes worden hierbij zo gecodeerd dat de data maar éénmalig kan worden weggeschreven, wissen of wijzigen is niet meer mogelijk. De tapes hebben een capaciteit van 80GB (met compressie) en zijn daarmee ideaal voor langjarige archivering.

Holografische data-opslag
In 1999 startten Lucent Technologies en Imation een gezamenlijk project voor het ontwikkelen van snelle data-opslag op basis van holografische technieken. Op 30 januari 2001 maakte Lucent bekend een nieuwe onderneming te hebben opgericht, genaamd InPhase Technologies, die hoogwaardige media en systemen voor holografische data-opslag zou gaan maken. De mogelijkheden ervan zijn veelbelovend. Snelle en mobiele amusementsapparatuur, consumentenproducten en ongekende mogelijkheden voor industriële toepassingen liggen in het verschiet. Imation heeft aanzienlijk in InPhase Technologies geïnvesteerd en verwacht dankzij de samenwerking een fenomenale sprong voorwaarts in de data-opslagtechnologie.

Imation
Imation Corporation (NYSE: IMN) levert wereldwijd producten en diensten voor de beeld- en informatieverwerkende industrie. Imation is gespecialiseerd in uiteenlopende toepassingen voor beeldverwerking en gegevensopslag en is wereldmarktleider op het gebied van media voor gegevensopslag. Enkele bekende producten van Imation zijn de Travan minidata-tape, de 120MB SuperDisk-diskette, Rainbow, DryView en Matchprint. De omzet van Imation uit normale bedrijfsvoering bedroeg in 2000 1,2 miljard dollar. Eind 2000 had Imation wereldwijd 4300 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota VS. Het Europese hoofdkwartier is gevestigd in Schiphol Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com.

Meer informatie:
Imation International B.V
Data Storage & Information Management Division
Peter Klinckenberg
0031 (20) 654 21 56
(pjklinckenberg@imation.com)

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
0031 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie