Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Formule 1-coureur Frentzen op Imation-stand CeBIT 2001

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Imation op de CeBIT 2001
Formule 1-coureur Heinz-Harald Frentzen op de Imation-stand


Schiphol Rijk, 21 februari 2001 -- Van 22 tot 28 maart 2001 toont Imation haar nieuwe data-opslagproducten op de CeBIT in Hannover, Hal 12, Stand C29. Imation is een van de grootste fabrikanten ter wereld van veelzijdig inzetbare, verwisselbare data-opslagproducten voor nagenoeg elke toepassing.

Formule 1-coureur Heinz-Harald Frentzen spreekt over IT-trends en Formule 1 Op 23 maart bezoekt de Duitse Formule 1-coureur Heinz-Harald Frentzen de Imation-stand. Tijdens interviews met vertegenwoordigers van de media zal hij het belang van moderne data-opslagproducten voor de Formule 1-racerij uiteenzetten. Imation en het Jordan Honda Formule 1-team hebben hun sponsoringovereenkomst in 2001 voortgezet.

Imation toont revolutionaire optische technologie in miniatuurformaat Imation toont op haar stand de nieuwste digitale media, DataPlay. DataPlay is een betaalbaar miniatuur data-opslagmedium, nauwelijks groter dan een euromunt en biedt gebruikers de gelegenheid tot 500MB aan digitale multimedia-bestanden zoals muziek, boeken, spellen en computerbestanden te downloaden en op te slaan. Vervolgens is het schijfje af te spelen op DataPlay-apparaten, zoals digitale muziekspelers, elektronische boeken, spelcomputers en digitale camera's. Het schijfje is goed voor vele uren muziek, honderden foto's en vele duizenden pagina's tekst. De verwachte levensduur van een DataPlay-schijf is 100 jaar. Imation demonstreert DataPlay in combinatie met Imation DiscGO!, een draagbaar zelfstandig opererend apparaat met USB-aansluiting, waarmee diverse vormen van digitale opslag op geheugenkaarten (solid state memory) hun data kunnen uitwisselen met de DataPlay-media zonder tussenkomst van een PC. DiscGO! is voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, begin januari 2001. De Europese marktintroductie van de Imation DataPlay digitale media en de Imation DiscGO! wordt verwacht in juni/juli 2002.

10x CD-RW's
Het schrijven van grote hoeveelheden data op herschrijfbare CD's (CD-RW's) kan nu nog sneller. Imation is een van de eerste producenten ter wereld die CD-RW's levert, die met tienvoudige snelheid kunnen worden beschreven. De CD's, met een opslagcapaciteit van 650MB zijn te gebruiken in de huidige CD-RW-drives, voorzien van het High-Speed-logo. De schijven kunnen worden afgespeeld in bestaande multi-functionele drives voor CD-ROM, DVD-ROM en herschrijfbare DVD. Anders dan schrijfbare CD's (CD-R's) kunnen CD-RW's gewist en opnieuw beschreven worden. De Imation CD-RW's zijn leverbaar in verpakkingen van vijf stuks voor f 24,95 (exclusief btw).

Gekleurde CD-R's en diskettes
Een kleurige afwisseling op het bureau zijn de heldere transparante uitvoeringen van diskettes (1,44MB) en CD-R's (tot 700MB). De verschillende fruitkleuren zijn handig om overzichtelijk te archiveren.

Imation Black Watch Ultrium-cassettes met opslagcapaciteit tot 200GB Linear Tape Open (LTO) is de naam van een van de belangrijkste ontwikkelingen in grootschalige data-opslag voor computernetwerken. De technologie is gezamenlijk ontwikkeld door IBM, Hewlett-Packard en Seagate. De tape-cassettes van Imation voldoen aan alle LTO-standaardspecificaties en zijn er in uitvoeringen voor 40, 60 of 200GB (bij een compressie van 2:1). De data-overdrachtssnelheden zijn met 40MB/s (bij een compressie van 2:1) zeer hoog. Dit is noodzakelijk voor de opslageisen van moderne netwerken. Er zijn plannen de LTO-standaard op nog hogere niveau te brengen.

Imation S-DLT-cassettes met opslagcapaciteit tot 220GB Het DLT-opslagformaat is al enige generaties oud, wereldwijd zijn er circa 1,5 miljoen drives in gebruik en het aantal verkochte tapecassettes ligt rond de 55 miljoen. Het formaat en de hardware worden breed ondersteund door de belangrijkste besturingssystemen: Linux, Novell Netware, Unix en Windows NT. Imation komt medio dit jaar met een nieuw type cassette, de Super DLT. Deze wordt gebruikt in een Quantum SDLT 220 drive en biedt een opslagcapaciteit van maximaal 110GB (zonder compressie). De transfersnelheid ligt op 11MB/s, dat is 1GB in ongeveer anderhalve minuut.

Imation SAN Lab
Het onlangs in Oakdale (Minnesota, USA) geopende Imation SAN Solutions Lab biedt ondernemingen een volledig toegeruste testomgeving voor SAN-opstellingen. SAN is een Storage Area Network en het testlaboratorium van Imation werkt onafhankelijk van fabrikanten en software-ontwikkelaars. In het laboratorium zij meer dan 125 hardware- en software-componenten van meer dan dertig leveranciers geïnstalleerd en SAN-experts van Imation en gebruikers kunnen er gezamenlijk nagaan welke oplossingen in de praktijk het beste aan de eisen voldoet. Van de tests worden uitgebreide (vergelijkende) rapporten voor de opdrachtgever opgesteld.

Het Imation VolSafe-concept voor langjarige archivering Tot nog toe was de keus voor duurzame data-opslag van medische, commerciële, technische, juridische of bestuurlijke documenten beperkt. Wettelijk was naast de archivering van papieren documenten alleen microfilm toegestaan als fysiek medium. In opto-elektronische data-opslag kwamen alleen WORM (Write Once Read Many) en CD-R als eenmalig beschrijfbaar medium in aanmerking. Deze media hebben het nadeel dat hun capaciteit beperkt is. Dat wil zeggen dat automatisering van het proces (bijvoorbeeld in een groot netwerk) moeilijk is. Er moeten disks verwisseld en opgeborgen worden, de inhoudsopgave van de disks moet elders worden vastgelegd en aaneensluitende data zal vaak over meer schijven verdeeld moeten worden, wat het terugvinden bemoeilijkt.

Imation heeft daarom de VolSafe storage-technologie ontwikkeld op basis van de beproefde 9840 magnetische tapes. De tapes worden hierbij zo gecodeerd dat de data maar éénmalig kan worden weggeschreven, wissen of wijzigen is niet meer mogelijk. De tapes hebben een capaciteit van 80GB (met compressie) en zijn daarmee ideaal voor langjarige archivering.

Holografische data-opslag
In 1999 startten Lucent Technologies en Imation een gezamenlijk project voor het ontwikkelen van snelle data-opslag op basis van holografische technieken. Op 30 januari 2001 maakte Lucent bekend een nieuwe onderneming te hebben opgericht, genaamd InPhase Technologies, die hoogwaardige media en systemen voor holografische data-opslag zou gaan maken. De mogelijkheden ervan zijn veelbelovend. Snelle en mobiele amusementsapparatuur, consumentenproducten en ongekende mogelijkheden voor industriële toepassingen liggen in het verschiet. Imation heeft aanzienlijk in InPhase Technologies geïnvesteerd en verwacht dankzij de samenwerking een fenomenale sprong voorwaarts in de data-opslagtechnologie.

Imation
Imation Corporation (NYSE: IMN) levert wereldwijd producten en diensten voor de beeld- en informatieverwerkende industrie. Imation is gespecialiseerd in uiteenlopende toepassingen voor beeldverwerking en gegevensopslag en is wereldmarktleider op het gebied van media voor gegevensopslag. Enkele bekende producten van Imation zijn de Travan minidata-tape, de 120MB SuperDisk-diskette, Rainbow, DryView en Matchprint. De omzet van Imation uit normale bedrijfsvoering bedroeg in 2000 1,2 miljard dollar. Eind 2000 had Imation wereldwijd 4300 mensen in dienst. Het hoofdkantoor van Imation bevindt zich in Oakdale, Minnesota VS. Het Europese hoofdkwartier is gevestigd in Schiphol Rijk. Meer informatie is te vinden op de website www.imation.com.

Meer informatie:
Imation International B.V
Data Storage & Information Management Division
Peter Klinckenberg
0031 (20) 654 21 56
(pjklinckenberg@imation.com)

Lubbers & De Jong B.V.
Marije Verdouw
0031 (20) 421 05 65
marije@l-dj.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...