Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: tachistoskoop als meetinstrument

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Technologische fascinatie: hart van de psychologie

De tachistoskoop is een oud en vertrouwd instrument in de psychologie, vooral in de functieleer. Door aan proefpersonen heel kort beelden te tonen, kunnen allerlei vragen over het geheugen en visuele perceptie worden onderzocht. Evenals in veel andere wetenschappelijke disciplines, gaat men er in de psychologie van uit dat onderzoeksapparatuur en onderzoeksmethoden tot objectieve resultaten leiden. Het interdisciplinaire wetenschaps- en techniekonderzoek bestudeert het ontstaan van deze aannames over objectiviteit. Aldus wordt het idee dat instrumenten eenvoudigweg functionele middelen zijn om de werkelijkheid te ontdekken van kanttekeningen voorzien. De vraag wat instrumenten dan ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie