Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Multicultureel optreden bibliotheken Utrecht Boekenweek

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

Multicultureel optreden in bibliotheek Kanaleneiland, Lombok en Overvecht; Boekenweek 20001

Op donderdag 22 maart om 11.00 uur treedt Raymond den Boestert op in bibliotheek Kanaleneiland. Ook op 22 maart, om 19.30 uur zijn Ellen Ombre en Ronald Snijders te gast in bibliotheek Overvecht en op 23 maart om 20.00 uur maken vijf vertellers van Vertelburo Lombok hun opwachting in bibliotheek Lombok. Alle optredens vinden plaats in het kader van de boekenweek met dit jaar als thema: "schrijven tussen twee culturen".

Raymond den Boestert is docent, verhalenverteller en regisseur. Hij werkt op het grensvlak van theater en verhalen vertellen. Hij vindt dat in deze snelle communicatietijd de directheid van het vertelde verhaal goed past. Den Boestert: "Ik ben blij met de multi-culturele samenleving omdat in andere culturen het vertellen een belangrijk communicatiemiddel is". Bibliotheek Kanaleneiland, Trumanlaan 70, 22 maart, 11.00 uur

Tel. 030- 2861940

In bibliotheek Overvecht, Gloriantdreef 1 vindt op 22 maart om 19.30 uur een Surinaams optreden plaats door schrijfster Ellen Ombre en schrijver/musicus Ronald Snijders. Ombre, (Paramaribo, 1948) heeft verschillende titels op haar naam staan waaronder: Valse verlangens (2000), verhalen waarin de verhouding tussen Noord en Zuid, tussen toerisme en armoede centraal staat. Andere titels zijn: Vrouwvreemd (1996); verhalen, en Wie goed bedoelt, over het Afrikaanse land Benin en zijn ontwikkelingshulp.

Snijders is een veelzijdig man. Hij is musicus, vooral nederjazz heeft zijn belangstelling, en daarnaast is hij auteur van onder andere De man met de piccolo, (1998), een biografie over zijn vader Eddy Snijders, Surinaams componist en musicus. Verder schreef hij Geef mij maar Suriname (1996), verhalen over Surinaamse Nederlanders en Surinaams van de straat, woordenboek van het alledaags Sranantongo.

Bibliotheek Overvecht Tel. 030-2861920

Tot slot van de serie lezingen en optredens in de boekenweek vertellen vijf verhalenvertellers van "Vertelburo Lombok" scheppings- en geboorteverhalen uit verschillende culturen in bibliotheek Lombok, Kanaalstraat 199b op 23 maart 20.00 uur.

Verhalen zijn dragers van waarden, normen, wijsheden en culturen. Wie verhalen uit alle windstreken bij elkaar brengt, brengt zo culturen bij elkaar. Het thema van de vertelvoorstelling is: "De appel en het ei; over schepping en nieuw leven".

Bibliotheek Lombok, Tel. 030-2861950

Een folder met alle lezingen en tentoonstellingen in de Utrechtse bibliotheken tijdens de interculturele maand is verkrijgbaar in alle vestigingen. Toegang is gratis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie