Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe headset voor handsfree en draadloos telefoneren

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


Plantronics toont nieuwe Bluetooth telefoon-headset voor kantoortoepassingen

Nieuwe headset voor handsfree en draadloos telefoneren op kantoor

Hannover, 22 maart 2001 - Plantronics, Inc. (NYSE:PLT), wereldwijd marktleider in de productie en verkoop van communicatie-headsets, toont op de CeBIT (22 - 28 maart in Hannover) de eerste proefmodellen van een nieuw Bluetooth-headsetcombinatie voor kantoortoepassingen. Plantronics' visie op draadloze communicatie met Bluetooth-technologie strekt zich daarmee ook uit tot gebruikers op kantoor, die zowel de handen vrij willen houden als meer bewegingsvrijheid verlangen.

Plantronics is al koploper op het gebied van hoogwaardige headsets, zowel draadloos als draadgebonden. Met de nieuwe draadloze Bluetooth-producten, biedt Plantronics oplossingen voor handsfree, draadloos gemak in alle situaties: op kantoor, thuis en onderweg.

De nieuwe Bluetooth headsets van Plantronics kunnen direct worden aangesloten op bestaande versterkers, zoals de Plantronics M10, M12 of A20, of op telefoons voorzien van een headset-poort. De headsetcombinatie maakt gebruik van dezelfde tweede generatie Bluetooth-chipset als de nieuwe M1000 draadloze headset, die is geïntroduceerd op de CeBIT. De tweede generatie chipset staat garant voor een optimale geluidskwaliteit, een verlengde spreektijd en een lichter gewicht dan de eerste generatie chipset, die in eerste instantie was bedoeld voor data-overdracht.

De nieuwe Bluetooth-headsetcombinatie voor op kantoor zal worden geleverd met een basisstation met ingebouwde oplader, standaard, een hoornlifter en een Bluetooth-headset. Er zullen twee uitvoeringen beschikbaar zijn: één met een M1000 headset met oorbeugel en één met een comfortabele hoofdbeugel voor dagelijks gebruik.

De Bluetooth-headsets zijn te zien op de CeBIT in Hannover (Duitsland) van 22 tot 28 maart 2001 in de stand van Plantronics, C34 in Hal 17. Een nadere aankondiging over de leverbaarheid en de marktintroductie worden dit najaar verwacht.

Bluetooth
Bluetooth is een breed ondersteunde technologie voor goedkope draadloze communicatie over korte afstand, die het gebruik van kabels en snoeren (met name bij computer- en telecomapparatuur) moet verminderen. Plantronics was een van de eerste leden van het Bluetooth-consortium (nummer 20) en was de eerste fabrikant van headsets die het initiatief ondersteunde. Op dit moment hebben ruim 2100 bedrijven zich achter de Bluetooth-technologie gesteld. Plantronics is nu een geassocieerd lid van de Bluetooth Special Interest Group (SIG). Geassocieerde leden zijn een selecte groep van het consortium, die pionierswerk verrichten voor de Bluetooth-ontwikkeling.

Plantronics
Plantronics introduceerde de eerste lichtgewicht communicatie-headsets in 1962 en wordt algemeen beschouwd als marktleider in dit segment. De onderneming levert headsets aan telefoonmaatschappijen en zakelijke afnemers in de gehele wereld. Plantronics' headsets worden veelvuldig gebruikt door Fortune 500 bedrijven en zijn toegepast in vele bioscoopfilms en bij belangwekkende gebeurtenissen. Zo kwamen Neil Armstrongs befaamde woorden "One small step for man..." in 1969 tot ons via een Plantronics headset.

Plantronics, Inc. heeft haar hoofdkantoor in Santa Cruz, V.S. en is opgericht in 1961. De onderneming heeft een beursnotering (NYSE:PLT) en vestigingen in 19 landen met in totaal 2500 medewerkers. Plantronics' producten worden verkocht en onderhouden door een wereldomspannend netwerk van geautoriseerde Plantronics marketingpartners. Meer informatie over de onderneming en haar producten biedt www.plantronics.com.

Voor meer informatie:
Plantronics B.V.
Ton de Pijper, Salesmanager Benelux
t: (076) 504 08 84
e: (ton.de.pijper@plantronics.com)

Lubbers & De Jong B.V.
Trix Vertogen
t: (020) 421 05 65
e: trix@l-dj.nlreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie