Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Neede neemt maatregelen om besmetting MKZ te voorkomen

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Bron: Gemeente Neede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Neede

gemeente Neede
persbericht

Nummer 610, donderdag 22 maart 2001
Voorlichting gemeentehuis, www.neede.nl
H.A. van Faassen, telefoon (0545) 28 88 54

Gemeente Neede neemt maatregelen om besmetting mond- en klauwzeer te voorkomen

De gemeente Neede heeft met onmiddellijke ingang de volgende adviezen en maatregelen vastgesteld i.v.m. de recente uitbraak van mond- en klauwzeer in Nederland:


1. Aan de inwoners wordt dringend geadviseerd om het buitengebied te mijden.

2. Aan agrarische bedrijven wordt geadviseerd om hun erf af te schermen voor bezoekers.

3. Aan hondenbezitters wordt dringend verzocht hun hond niet uit te laten in het buitengebied. Ook niet in natuurgebieden zoals de Needse Berg en het Spilbroek. Nadrukkelijk wordt er op gewezen dat sinds 1 januari 2001 voor de gehele gemeente (dus inclusief het buitengebied) een aanlijnplicht geldt voor honden.

4. Aan collecterende instellingen (Nationaal Reumafonds en EHBO Neede) is geadviseerd om niet te collecteren in het buitengebied. EHBO Neede heeft zelf de collecte in het buitengebied al afgelast.

5. De huisvuilinzameling in het buitengebied wordt beperkt. Het legen van de containers vindt alleen nog plaats aan de openbare weg. Containers worden niet meer geleegd op de erven. Het draaien van de wagens vindt niet meer plaats op de erven. Het is de eigen verantwoordelijk van de agrariër om al dan niet huisvuil aan te bieden.

6. De inzameling van grof tuinafval op vrijdag 23 maart aan de Peppelendijk, Spilbroek, Hoonteweg en Eibergseweg buiten de kom is geannuleerd.

7. De inzameling van grof huisvuil in het buitengebied in week 13 vindt geen doorgang.

controlebezoeken
De gemeente Neede heeft al eerder besloten de bedrijfsbezoeken aan agrarische bedrijven tot een nader te bepalen tijdstip op te schorten. Het gaat onder andere om de bedrijfsbezoeken die worden afgelegd voor milieucontroles die verband houden met de aanvragen om milieuvergunning en de naleving daarvan, de controles door bouw- en woningtoezicht, de beoordeling van aanvragen om kapvergunning en de bezoeken door de medewerkers van weg- en waterbouw. Ook de gemeentelijke medewerker voor ongediertebestrijding komt niet meer op de agrarische bedrijven.

dierenparkjes
Bij het Ter Weeme dierenpark worden borden geplaatst met het verzoek de dieren niet aan te raken of te voeren. Particuliere eigenaren van weitjes binnen de kom met schapen, bokjes, herten e.d. kunnen zo'n bord bij de gemeente afhalen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie