Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse Hyundai-importeur viert twintigjarig jubileum

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

22-3-2001

Jubileum Nederlandse Hyundai-importeur

Greenib Car, de Nederlandse Hyundai-importeur, viert dit voorjaar zijn twintigjarig jubileum.

De in Sassenheim gevestigde onderneming importeerde vorig jaar een recordaantal van ruim 20.000 personen- en bedrijfswagens uit Zuid-Korea. Ter gelegenheid van het verkooprecord en het twintigjarig Hyundai-jubileum zet de importeur twee auto's in het zonnetje: de Atos en de Accent.

"In ons startjaar, 1981, waren we enorm trots op de verkoop van tweeduizend auto's," vertelt Clem Dickmann, Managing Director van de onderneming. Tien jaar later was dat aantal verdrievoudigd en vorig jaar lag de verkoop zelfs tien keer zo hoog. "Die groei laat zich vrij gemakkelijk verklaren: we begonnen met precies één model en kunnen nu zo'n vijftien verschillende modellen leveren. Daarmee bereiken we dus een veel groter publiek: voor acht van de tien autokopers hebben we een model dat aansluit bij de wensen." De uitbreiding van het merk bestaat onder meer uit de supercompacte Atos, de zakelijke Elantra, de Trajet ruimtewagen en de Santa Fe, een avontuurlijke vrijetijdsauto.

Groei

"De uitbreiding van het aantal modellen heeft er ook voor gezorgd dat Hyundai zich ontwikkelde van een puur no-nonsense automerk met hoge kwaliteit voor een lage prijs tot een merk met vooruitstrevende modellen, qua design, techniek en zeker ook qua gebruiksmogelijkheden. Uiteraard is de prijs nog altijd aantrekkelijk, maar dat is niet meer het enige waarmee we scoren, zoals we dat vroeger deden," verklaart Dickmann.

Er komt nog geen einde aan de groei. Dit jaar lanceert Hyundai een nieuwe middenklasse ruimteauto genaamd Matrix. Daarnaast komt er in het najaar een grote terreinauto met de naam Terracan en staat er een nieuwe coupé 2+2 op stapel. "Hyundai Motor Company behoort tot de tien grootste autofabrikanten ter wereld. De snelheid waarmee nieuwe modellen ontwikkeld en gelanceerd worden, is indrukwekkend."

Aanbiedingen

"Vanzelfsprekend willen we het jubileum vieren. Dat doen we met tijdelijke acties op twee modellen, de Atos en de Accent, die de jubileumnaam Twenty zullen dragen. Het voordeel voor de klant kan op deze actiemodellen oplopen tot maar liefst 1.800 gulden. " Op de Atos Spirit 1.0i X en LX en de Atos Multi LS (met stuurbekrachtiging) zit duizend gulden jubileumvoordeel. Voor de Accent met 1.3i-motor (3-, 4-, 5-deurs) geldt een jubileumvoordeel van 1.300 of 1.800 gulden, afhankelijk van de uitvoering.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie