Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SMS-service van tv-zender AT5 een groot succes

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

EMEXUS

SMS-service AT5 een groot succes

Op 1 februari is AT5, de regionale televisiezender van Amsterdam, samen met Emexus, leverancier van mobiele diensten, een proef met een SMS-service gestart. Deze service houdt in dat dagelijks rond 17.00 uur de headlines van het AT5 Nieuws van die avond via SMS worden verzonden naar mobiele telefoons. Ook breaking news wordt doorgezonden naar GSM-bezitters die zich hebben aangemeld.

Direct bij aanvang van de proef bleek de service een groot succes. Vele Amsterdammers en mensen uit de directe omgeving van de hoofdstad ontvangen dagelijks het laatste nieuws via hun GSM. Ook ver buiten Amsterdam blijven abonnees op de hoogte van het hoofdstedelijke nieuws.

Half maart is het maximum aantal aansluitingen bereikt. De proef, die op 1 april eindigt, wordt daarna voortgezet als vaste service. Op dit moment worden sponsors benaderd die van deze dienst onder eigen naam een nog groter succes willen maken. Diverse sponsors hebben zich bereid getoond de service te ondersteunen. Na 1 april wordt bekend of mensen zich weer kunnen inschrijven voor de AT5 SMS-service zodat nog veel meer mensen overal op de hoogte blijven van het Amsterdamse nieuws.
In de toekomst wordt de service uitgebreid met de headlines van AT5 Text (teletekst), het laatste nieuws over Ajax en een interactieve chat-service met het AT5-programma Vraag en Antwoord (V&A). De sponsor van deze proef met SMS is Koers-Kompas Effectenvernieuwing NV. KoersKompas is een financieel adviesbureau in Amsterdam.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie