Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Rapport Gezinsraad wijst kabinet op gezinsproblematiek

Datum nieuwsfeit: 22-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Rapport Gezinsraad confronteert kabinet met gezinsproblematiek

"Het is maatschappelijk gezien van groot belang dat er meer aandacht komt voor gezin en opvoeding," zegt CDA-Tweede Kamerlid Theo Rietkerk. Rietkerk is dan ook zeer ingenomen met het rapport Gezin, beeld en werkelijkheid dat de Gezinsraad vanmiddag presenteert. Hij hoopt dat het kabinet niet meer schouderophalend over gaat tot de orde van de dag maar de gezinsproblematiek echt op de agenda zet.

De zorg van de Gezinsraad over het inkomensdal en de zorgpiek onderschrijft het CDA. "Het inkomensdal vraagt om een structurele verhoging van de kinderbijslag met 500 gulden voor het eerste kind. Paars is onvoldoende de gezinnen tegemoetgekomen. Voorts pleiten wij er voor de kosten die ouders moeten maken aan een maximum te binden. Hier denken wij dan aan de kosten voor onderwijs en bijvoorbeeld zorg", aldus Theo Rietkerk. Dit idee werkte de CDA-fractie in 1999 uit in Gericht en rechtvaardig

Over de door de NGR gesignaleerde zorgpiek zegt Rietkerk: "Het Paarse kabinet plaatst arbeid en zorg volledig in het arbeidsperspectief. Het CDA wil dat gezinnen de keuzevrijheid krijgen hoe zij hun arbeids- en zorgtaken in de verschillende fasen van het leven willen invullen. Paars gaat teveel uit van betaalde arbeid. Dit draagt bij aan het ontstaan van de zorgpiek." Rietkerk wijst in dit verband op de Bijstandswet waarin onder Paars ook voor alleenstaande ouders met kinderen beneden de 12 jaar een sollicitatieplicht is opgenomen.

Rietkerk hoopt dat het eerdere CDA-pleidooi om een minister voor jeugd- en gezinsbeleid te introduceren nu wel wordt overgenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie