Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Achtervolging leidt tot drugsvangst van 750 kg cocaïne

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Achtervolging leidt tot drugsvangst van 750 kg cocaïne

23-03-2001

Persbericht ministerie van Defensie DV/PB/52

Het stationsschip van de Koninklijke Marine in het Caraïbisch gebied, Hr.Ms. Jan van Brakel, heeft gisteren in nauwe samenwerking met Nederlandse P3C-Orions en eenheden van de Amerikaanse Kustwacht ongeveer 750 kilogram cocaïne onderschept.

Op donderdagavond omstreeks 19.00 uur nam een P3C-Orion maritiem patrouillevliegtuig ten zuiden van het eiland Saba een tweetal verdachte scheepjes waar. Hr.Ms. Jan van Brakel zette koers naar de positie waar de vaartuigen waren gedetecteerd en tevens werd de boordhelikopter daar naar toe gedirigeerd. De helikopter zag twee snelle boten, zogenaamde Go-Fasts, die direct met hoge vaart wegvoeren.

Beide Go-Fasts zijn in samenwerking met vliegende en varende eenheden van de Engelse marine en de Amerikaanse kustwacht aangehouden. Na een langdurige achtervolging van circa 360 mijl (670 kilometer) zijn 26 balen cocaïne met een geschat gewicht van ongeveer 750 kilogram uit het water gehaald. Teams van de US-Coast Guard hebben in totaal zeven verdachten aangehouden, waarvan drie uit de Dominicaanse Republiek. De overige vier zijn vermoedelijk uit Venezuela afkomstig.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie