Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geldrop neemt maatregelen tegen mond- en klauwzeer

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Geldrop
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Geldrop


Internet-publicatie 23 maart 2001

TER VOORKOMING VAN MOND- EN KLAUWZEER
GEMEENTE NEEMT MAATREGELEN

Naar aanleiding van het uitbreken van mond- en klauwzeer (MKZ) in Nederland heeft de gemeente Geldrop extra maatregelen genomen op aanbeveling van het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. De verboden gelden voor het hele land vanaf 21 maart 2001 om 11.00 uur voor een periode van vooralsnog 72 uur.

MAATREGELEN
Deze maatregelen houden in dat burgers, die niet noodzakelijkerwijs in het buitengebied hoeven te zijn, gevraagd wordt om daar weg te blijven. Bos- en natuurgebieden zijn of worden afgesloten. U wordt verzocht ook deze gebieden te mijden. Laat daar dus ook geen honden of andere huisdieren uit. Bewoners van het buitengebied wordt bovendien gevraagd om huisdieren zo min mogelijk in de open lucht te laten en ze zo kort mogelijk aangelijnd uit te laten.

Iedereen wordt tevens verzocht terughoudend te zijn met bezoeken aan agrariërs en het organiseren en deelnemen aan evenementen en/of bijeenkomsten die risico kunnen opleveren voor het verspreiden van de ziekte.

KINDERBOERDERIJ GESLOTEN
Op het afgerasterde heideterrein achter het Herdersveld grazen enkele Schotse Hooglanders. Vanwege de kans op besmetting met Mond- en Klauwzeer is dit terrein, waar veel honden worden uitgelaten, tijdelijk voor het publiek afgesloten door het blokkeren van de toegangspoorten. In verband met het afgekondigde vervoersverbod kunnen de dieren niet uit dit gebied weggehaald worden. Ook de Kinderboerderij bij het kasteel van Geldrop is al enige weken gesloten voor alle bezoekers.

MEER INFORMATIE
Burgers die meer informatie willen over de maatregelen kunnen bellen met een speciaal telefoonnummer van de Algemene Inspectiedienst (AID): 0800-1556.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie