Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reactie gemeente Enschede op kabinetsstandpunt vuurwerkramp

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Reactie op het kabinetsstandpunt ten aanzien van het rapport van de Commissie Onderzoek Vuurwerkramp

23 maart 2001

De Gemeente Enschede vindt het terecht dat het kabinet de conclusies en aanbevelingen van de Commissie Oosting op hoofdlijnen overneemt. Het Rijk erkent daarmee net zoals de Gemeente dat eerder deed, dat het een grondig en evenwichtig rapport is. De verantwoordelijkheden van SE Fireworks, Rijk en Gemeente worden hierin glashelder aangeduid. Met instemming heeft de Gemeente Enschede kennis genomen van het voornemen van het kabinet om een Taskforce in te stellen om integraal veiligheidsbeleid van gemeenten te stimuleren en te faciliteren. De Gemeente acht het noodzakelijk dat het Rijk gemeenten voorziet van duidelijke en hanteerbare regelgeving, voldoende bevoegdheden en toereikende middelen om de veiligheid van burgers te waarborgen. De Gemeente Enschede dringt aan op een voortvarende aanpak van de door het kabinet toegezegde studie naar de toereikendheid van de tot nu toe getroffen financiële regelingen voor de slachtoffers van de vuurwerkramp.

Het eindrapport van de commissie Oosting heeft geleid tot een indringend debat in de Gemeenteraad van Enschede. De Gemeente Enschede gaat ervan uit dat de Tweede Kamer het rapport spoedig even indringend zal bespreken.

terug naar boven

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie