Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landelijke dekking via de FM voor Businessnieuws Radio

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
- PERSBERICHT -

LANDELIJKE DEKKING VIA DE FM VOOR BUSINESSNIEUWS RADIO

Amsterdam, 23 maart 2001

BusinessNieuws radio, de commerciële nieuwszender van Nederland, is verheugd met de beslissing van het kabinet om de bestaande FM-radiozenders te laten voortbestaan. Dit betekent voor BusinessNieuws radio, evenals voor alle andere betrokkenen, een einde aan een te lange periode van onzekerheid. Michiel Bicker Caarten, hoofdredacteur/directeur BusinessNieuws: *Nu de politieke onzekerheid is weggevallen kunnen wij eindelijk investeren in uitbreiding van de redactie, modernisering van de faciliteiten en vergroting van het nieuwsaanbod.*

BusinessNieuws is bovendien verheugd dat het kabinet heeft erkend dat een nieuwszender een hogere kostenstructuur heeft dan een muziekzender, en daarom minder zal kunnen betalen voor een uitzendvergunning. Door de beslissing van het kabinet zal BusinessNieuws bij de invoering van het zero-base plan landelijke dekking op de FM verkrijgen.

BusinessNieuws radio heeft afgelopen woensdag zijn twee-en-een-halfde verjaardag gevierd. *Wij hebben onder de moeilijkst denkbare omstandigheden bewezen dat het in Nederland mogelijk is een commerciële nieuwszender te starten en levensvatbaar te maken. Die rol is ons niet in de schoot geworpen * die hebben we verdiend. Wij zien dit politieke besluit als een erkenning van ons beleid, dat vanaf het begin gericht is geweest op redactionele kwaliteit. Ik wil graag onze loyale luisteraars en adverteerders danken voor hun steun en zou hen willen zeggen: you ain't seen nothing yet*, aldus Bicker Caarten.

BusinessNieuws radio
BusinessNieuws radio is de commerciële nieuwszender voor algemeen nieuws met speciale aandacht voor de beurs. Het station is gestart in 1998 op de middengolfzender 1395 AM en verkreeg in 1999 FM- en kabeldekking. In juli 2000 werd de FM-dekking vergroot door de opstart van een FM-zendmast in Rotterdam. BusinessNieuws radio dekt nu heel Nederland op AM, vrijwel de gehele Randstad op FM en 85% van de huishoudens via de kabel. Volgens het CLO heeft het station ruim 275.000 unieke én vaste luisteraars. In het vierde kwartaal van 2000, twee jaar na oprichting, is het 'operational break-even' punt bereikt.
Bij BusinessNieuws werken 70 mensen en is gevestigd aan de Vondelstraat in Amsterdam. Aandeelhouders van BusinessNieuws zijn het management en HAL Investments.


- EINDE BERICHT -

Achtergrondinformatie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie