Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tetra VOF wil gesprek over domeinnaam buza.nl

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Tetra betreffende domeinnaam buza.nl

Datum: 23-03-2001

Bert Bakker (D'66) stelt dinsdag vragen over veiligheid email ministerie Buitenlandse Zaken. Tetra stuurt voorlopig alle email aan buza.nl door.

Sinds 14 maart 2001 is Tetra eigenaar van het domein buza.nl. Doordat mensen kennelijk het officiële domein van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, minbuza.nl en ons domein, buza.nl door elkaar halen krijgt. Het gevolg hiervan is dat Tetra nu mail ontvangt, die eigenlijk voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken is bestemd. Veel mensen maken de begrijpelijke fout om mail niet naar minbuza.nl, maar naar buza.nl te sturen. Ter verduidelijking: het betreft hier dus niet de interne email van BuZa, maar de mail die bijvoorbeeld van andere ministeries wordt verstuurd.

Toen wij Planet Multimedia op de hoogte stelden van het feit dat er e-mail, die overduidelijk bedoeld was voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken (waaronder een voorstel voor een verdrag tussen Nederland en de Verenigde Staten), bij ons terecht kwam is er een golf van publiciteit op gang gekomen die uiteindelijk resulteert in het stellen van Kamervragen door de heer Bakker van D'66.

Tetra heeft tot drie maal toe kontakt opgenomen met Buitenlandse Zaken om alle mail door te sturen naar één van hun mailservers. Tot nu toe is er nog niet rechtstreeks gereageerd. Wij mochten slechts het volgende antwoord via de media vernemen: "Hier zal vast een prijskaartje aanhangen".

In verband met het weinig kordate optreden van het Ministerie heeft Tetra zelf het initiatief genomen om voorlopig (kostenloos) alle mail door te sturen naar een mailserver van Buitenlandse Zaken.

Vanaf vrijdagavond 21.00 u is hiervoor het zgn. MX-record van het domein buza.nl zo ingesteld, dat alle mail die geadresseerd is aan (iemand@buza.nl) naar een van de mailservers van Buitenlandse Zaken, "hades.minbuza.nl", wordt gestuurd. Deze zal mail voor het voor deze server onbekende domein "buza.nl" waarschijnlijk niet accepteren. De afzender krijgt dan een foutmelding. Dit is echter eenvoudig door Buitenlandse Zaken zelf oplossen.

Wat deze affaire volgens Tetra aantoont, is dat Echelon wellicht een kleinere bedreiging vormt voor de veiligheid van elektronische communicatie dan het achterwege laten van de eenvoudige aanvraag van een domeinnaam. De bewuste keuze van Buitenlandse Zaken om buza.nl niet te registreren, "omdat je dan aan de gang kunt blijven", begrijpen wij niet. Buitenlandse Zaken heeft wel buitenlandsezaken.nl, buzadie.nl, minbuza.nl, minbz.nl en mfa.nl (Ministry of Foreign Affairs) geclaimed. Het claimen van een domein is geen dure affaire: bij Tetra kan iedereen terecht voor Fl. 4,20 per maand.

Graag nodigen wij Buitenlandse Zaken en andere instellingen c.q. bedrijven uit om eens over deze zaken te praten.

Interessante links: www.buza.nl ("Biografie van Mark Buza"),

www.planet.nl/pmm/0,1674,101_1498_85427,00.html ("Kamervragen over uitlekken interne e-mails"),

en www.gic.nl/verlengdBericht.asp?katern=16&ali=4922 ("BuyWays' dienst internetstrategie zal de ministeriële website www.minbuza.nl de komende maanden uitgebreid gaan analyseren op vindbaarheid").

Tetra is als eerste bedrijf in Nederland gespecialiseerd in het aanbieden van outsourced email. Daarnaast ontwikkelt en host Tetra websites. Tetra heeft eerder internetstrategieën ontwikkeld en uitgevoerd t.b.v. organisaties in de gezondheidszorg.

Voor informatie kunt u terecht bij Joep Vullinghs, (joep@tetra.nl), telefonisch bereikbaar onder 030-2760413. De website van Tetra is te vinden op www.tetra.nl.

Tetra VOF
Gruttersdijk 42
3514 BH
Utrecht
Telefoon: 030-2760413

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie