Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Hollands Midden: dodelijk ongeval

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Politie Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 23 maart 2001

Verdachte autoinbraken aangehouden Noordwijk De politie van Noordwijk heeft op woensdag 21 maart omstreeks 08.10 uur een 34-jarige man uit Haarlem aangehouden op verdenking van diefstal van een personenauto te Haarlem en diefstal uit auto's te Noordwijk en Voorhout. De politie kreeg omstreeks 08.00 uur de melding dat er getracht was in te breken in een bestelbus welke geparkeerd stond op een parkeerplaats op de Koningin Wilhelmina Boulevard. De inbreker was er inmiddels vandoor gegaan in een personenauto toen het alarm van de bestelbus afging. Kort daarop volgde er een tweede melding. Op de Astrid Boulevard was eveneens gepoogd in te breken in een voertuig. De ter plaatse gekomen politie kon de verdachte snel aanhouden. De politie trof in het voertuig waarmee de verdachte rondreed diverse inbrekersgereedschap aan en andere goederen zoals CD's en autoradio's. Uit verhoor en onderzoek bleek dat de goederen afkomstig zijn uit inbraken uit auto's in Noordwijk en Voorhout gepleegd tussen 19 en 21 maart. Het voertuig waarmee de verdachte naar Noordwijk reed bleek gestolen te zijn in Haarlem. De verdachte is in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.

Onder invloed rijden Noordwijk De politie hield op vrijdag 23 maart rond 02.30 uur op de Golfbaan een 20-jarige automobilist uit Noordwijk aan. De man had te veel gedronken. Een ademanalyse kwam uit op 305 ug/l. daar waar de limiet in het verkeer 220 ug/l. is.

Dodelijk ongeval Sassenheim Een 89-jarige automobiliste uit Den Haag is donderdag 22 maart rond 17.30 uur op de Verlengde Vinkenweg dodelijk verongelukt. Zij reed een kruispunt op en verleende geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 40-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn. De Haagse overleed na aankomst in het ziekenhuis. De Alphenaar is met nekklachten naar het LUMC overgebracht.

Vrouw bij echtelijke twist van balkon gevallen Oegstgeest Een 32-jarige vrouw uit Oegstgeest is op donderdag 22 maart rond 18.20 uur na een ruzie met haar 34-jarige man van het balkon van haar woning aan de Narcissenlaan gevallen. Dit balkon bevindt zich op de 2e verdieping. De vrouw werd met lichte verwondingen overgebracht naar het LUMC. De politie verdenkt de man ervan de vrouw van het balkon geduwd te hebben. Zij hield de man als verdacht van poging tot doodslag aan. De politie zet het onderzoek voort.

Woninginbraak mislukt Leiden Donderdagmiddag 22 maart heeft een bewoonster van een huis aan de Rijnsburgerweg vier jongens betrapt die vermoedelijk probeerden in te breken in haar woning. De vrouw was boven toen zij een harde klap hoorde. Ze ging naar beneden en zag in haar tuin de vier jongens staan die er direct vandoor gingen. Ze hadden een raam van een deur ingeslagen. De politie heeft de omgeving nog afgezocht, maar de vier helaas niet meer aangetroffen. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Politie houdt inbrekers snel aan Alphen aan den Rijn Op vrijdag 23 maart rond 04.30 uur hield de politie op de kruising N-11 met de Oostgouweweg, vier Amsterdammers in hun auto aan. De mannen, in de leeftijd van 21, 21, 16 en 19 jaar, hadden net ingebroken in een kledingwinkel aan de Raadhuisstraat. Dit werd opgemerkt door een getuige die de politie allarmeerde. Na een achtervolging met meerdere politieauto's werd de auto met daarin de buit, lederen- en suedejassen en de verdachten, klemgereden. De vier zijn ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.

Auto van de weg Oud Ade Donderdagavond 22 maart is bij Oud Ade een auto van de weg geraakt. Rond 23:00 uur reed een 21-jarige man uit Leiden over de Leidseweg in de richting van zijn woonplaats. Door onbekende oorzaak kwam de man op een gegeven ogenblik met één wiel in de berm. De man poogde te corrigeren waardoor de auto naar de andere kant van de weg schoot en door in een sloot tot stilstand kwam. Zowel de bestuurder als zijn bijrijder; een 20-jarige Leidenaar, bleef ongedeerd. Wel was de auto total loss.

Onder invloed Waddinxveen Op de Henegouwerweg is vrijdag 23 maart een man met een auto tegen een betonnen wegafscheiding gereden. Rond 00:15 uur reed de 39-jarige man uit Haarlem in een auto van een kennis over de Henegouwerweg, komend uit de richting van Gouda. De man bleek de auto niet onder controle te hebben, want hij reed tegen een betonnen wegafscheiding. Tegenover de gewaarschuwde politie verklaarde de man dat de auto geleend was. Verder had de man gedronken, geblowd, en was hij niet in het bezit van een rijbewijs. De man is aangehouden.

Inbraak in winkels Gouda Op vrijdag 23 maart rond 03.30 uur werd ingebroken in een supermarkt aan de Gildenburg. Een etalageruit was vernield. De politie weet nog niet of en zo ja wat er is weggehaald. De daders waren gevlogen. Bij verdere controle zag de politie dat bij nog vier winkels waarschijnlijk geprobeerd was om in te breken of dat er misschien was ingebroken. De ruiten van een opticiën, een modewinkel, een videoverhuurwinkel en een winkel in huishoudelijke artikelen waren ingegooid of beschadigd. Waarschijnlijk was er met een trottoirtegel tegen aan gegooid. Ook bij een dierwinkel aan de Lekkenburg en een bakkerij aan de Heesterlaan kwam hier een aangifte van binnen. Daar hadden de inbrekers kans gezien om er met een geldbedrag uit de kassa's vandoor te gaan. De politie zet vandaag haar onderzoek voort.

Rijden onder invloed Haastrecht In de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 maart heeft de politie op de Grote Haven een 35-jarige automobilist uit Zwammerdam gecontroleerd op rijden onder invloed. Na de blaastest is de Zwammerdammer overgebracht naar het bureau voor een ademanalysetest. Hij bleek een ademalcoholgehalte van 410 te hebben. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie