Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid Maastricht: steekpartij

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 23-03-2001 Persberichten district Maastricht (JvK/10.10 uur)

Maastricht, steekpartij

Bij een ruzie tussen twee drugsverslaafden op het Vrijthof raakte donderdagavond omstreeks 20.15 uur een 39-jarige inwoner van Maastricht gewond. Hij werd met een mes gestoken en liep daarbij een geperforeerde long op. Het slachtoffer werd per ambulance naar het AZM gebracht en werd meteen geopereerd. Hij verkeert niet in levensgevaar. De dader, een 25-jarige man uit Maastricht, meldde zich korte tijd later aan het politiebureau. Hij werd ingesloten. De ruzie was ontstaan over geld (vijf gulden) dat de dader aan het slachtoffer verschuldigd was. Het latere slachtoffer bedreigde de verdachte daarbij met een mes. Laatstgenoemde zag echter kans hem het mes afhandig te maken en stak het slachtoffer vervolgens in de rug.

Meerssen, overval op hotel

Vrijdag omstreeks 00.30 uur vond een overval plaats op een hotel aan de Volderstraat in Meerssen. Twee mannen, zuid-Europeesche types in leeftijd rond de 20 jaar, drongen het hotel binnen. Een van hen had een vuurwapen terwijl de ander een mes gebruikte. Op het moment van de overval wad de eigenaar samen met diverse gasten aanwezig in de gemeenschappelijke ruimte (lounge) van het hotel. Een van de gasten werd onder schotgehouden, terwijl de ander geld uit de geldlade haalde. Van twee aanwezigen werd de beurs afgenomen en leeggehaald. De totale buit bedroeg ongeveer tweeduizend gulden. Daarna verlieten de overvallers het hotel en wisten te ontkomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie