Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Spoorwegen start kort geding tegen NS-directie

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Spoorwegen is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

22-03-2001

CNV Spoorwegen start kort geding tegen NS-directie

CNV Spoorwegen daagt de NS-directie inkort geding voor de rechter. Inzet is opschorting van de procesvereenvoudiging tot ná 10 juni aanstaande, conform het interim-advies van de bemiddelaars Blankert en Stekelenburg van jongstleden dinsdag. Voor elke dag dat de NS-directie het eventuele vonnis van de president van de Utrechtse Rechtbank negeert eist de bond een dwangsom van 1 miljoen gulden.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer het kort geding zal dienen. Het gaat om een zitting op zo kort mogelijke termijn, afhankelijk van de agenda van de Rechtbankpresident.
Volgens CNV Spoorwegen is het punt bereikt dat de ultieme juridische middelen moeten worden gebruikt om de NS-directie tot inkeer te brengen. Mocht de president van de Utrechtse Rechtbank de eis van de vakbond niet willen volgen dan ziet ook CNV Spoorwegen zich genoodzaakt om over te gaan tot publieksvriendelijke acties.

Houten, 22 maart 2001

Nadere inlichtingen:

Wyb Kusters (vakgroepbestuurder):
030-6348327
Wouter de Jong (persvoorlichter):
030 - 6348243

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie