Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Manifestatie met petitie werknemers ING

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Dienstenbond CNV

PERSBERICHTEN
Manifestatie werknemers ING

Vakbonden en werknemers van ING houden vrijdag 23 maart een manifestatie in Amsterdam. Ze hopen op die manier de impasse te doorbreken rondom het Sociaal Plan voor ING. Het plan is nodig in verband met een reorganisatie van het bedrijf. Samen met collegas uit Belgie van de BBL (een dochteronderneming van ING) overhandigen de werknemers een petitie aan één van de leden van de Raad van Bestuur van ING. De Belgische collegas hebben momenteel te maken met een soortgelijke problematiek.

Dienstenbond CNV vindt het de hoogste tijd dat er een Sociaal Plan komt voor de werknemers, het overleg hierover ligt sinds 19 februari stil. ING heeft een grootschalige herstructurering van het bedrijf aangekondigd waardoor honderden (?) werknemers van plek moeten veranderen of hun functie kwijtraken. ING is niet bereid een werkzekerheidsgarantie te geven. Daarnaast zijn er twijfels over het succes van de plannen van ING rondom herplaatsing van boventallig personeel (in- of extern).

De vakbonden bij ING hebben ondertussen zelf een compleet Sociaal Plan ontwikkeld. Na de aanbieding van de petitie zullen de bonden dit Plan bespreken met de werknemers van ING. De verwachting is dat zon 200 OR-leden en 200 Belgische collegas aanwezig zullen zijn.

Hoofddorp, 22 maart 2001


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie