Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland: aanrijding Emmeloord

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: Gehele regio 23-03-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanrijding Espelerlaan
EMMELOORD Woensdagmiddag heeft zich op de Espelerlaan een aanrijding voorgedaan tussen een brommer en een fietser. De 16-jarige bromfietser uit Nagele haalde op de Espelerlaan de 13-jarige fietser uit Creil in. Op het moment dat ze naast elkaar reden, wilde de bromfietser de weg volgen de Koningin Julianastraat in en de fietser wilde rechtdoor de Onder de Toren in. De fietser bleef met zijn mouw aan het stuur van de brommer hangen en kwam ten val. Ambulancepersoneel heeft de fietser met een lichte hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis.

Vlam in de pan
LELYSTAD Een 78-jarige man was donderdagmiddag in zijn woning aan de Stavorenstraat vergeten dat hij een pannetje op het vuur had gezet. Zijn buurman ontdekte het en belde de politie. Een medewerker van de wijkpost is het uiteindelijk gelukt het vuur te doven. Gezien de rookontwikkeling is de man per ambulance voor controle overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Autos uitgebrand
BANT Donderdagavond is op de A6 nabij Bant een auto uitgebrand. De 41-jarige bestuurder uit Dokkum merkte opeens dat zijn acculampje brandde. Vervolgens zag hij rook en vuur in zijn auto. Hij zette zijn auto direct stil op de vluchtstrook waarna de auto van voren geheel uitbrandde. De brand is ontstaan in het motorblok. De auto is afgesleept. De A6 is kort afgesloten geweest om het wegdek schoon te maken.
ALMERE Op de Goedewerf is donderdagavond een auto uitgebrand. De 37-jarige eigenaar had omwonenden al gewaarschuwd om nabij geparkeerde autos in veiligheid te brengen. De brandweer had het vuur snel onder controle. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting in de ruitenwissermotor, waardoor het vuur via het dashboard de binnenzijde van de auto heeft bereikt. De auto heeft flinke schade opgelopen.

Aanrijding Spoorbaanpad
ALMERE Een 11-jarige jongen is donderdagmiddag gewond geraakt nadat hij in botsing was gekomen met een auto. Hij fietste samen met 16 klasgenoten op het Spoorbaanpad. Op het moment dat een 18-jarige automobilist uit Almere de groep vanuit tegengestelde richting passeerde, kreeg de jongen een duw en kwam op de andere rijbaan terecht. Een frontale botsing was het gevolg. De jongen is met hoofdletsel en een gebroken been overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

XTC-pillen aangetroffen
ZEEWOLDE De politie heeft gisteren aan het Havikskruid een 23-jarige Zeewoldenaar aangehouden op het bezit van XTC-pillen. De politie had een melding binnengekregen van geluidsoverlast en ging een kijkje nemen. In de woning troffen zij in totaal 40 XTC-pillen aan. De pillen en geluidsapparatuur zijn in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Blindganger in weiland
ZEEWOLDE Tijdens archeologische boringen in een eiland aan de Ossenkampweg is donderdagmiddag luchtafweermunitie uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. Het stukje weiland is afgezet en de Explosieven Opruimingsdienst zal de munitie op komen halen.

Zakkenrollers aangehouden
ALMERE De politie heeft donderdagmiddag bij een snackbar aan de Kruierstraat een 26-jarige Amsterdammer, een 37-jarige Almeerder en een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Een van hen had de portemonnee gerold van een 39-jarige Almeerse, het geld eruit gehaald en de portemonnee vervolgens in de zak gedaan van haar echtgenoot. De mannen wilden vervolgens de zaak verlaten, maar het echtpaar hield ze tegen. Vervolgens is het drietal door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijding Spoorbaanpad
ALMERE Donderdag zijn op de Kromgouw drie mannen ( 35 en 45 jaar uit Almere en een 30-jarige uit Irak) aangehouden op verdenking van bezit van verdovende middelen en een vuurwapen. De mannen waren gesignaleerd nabij een café in Almere Haven en werden even later in hun auto aangehouden. Ze bleken alle drie een wikkel cocaïne bij zich te dragen. Een vuurwapen is vooralsnog niet aangetroffen. Het drietal is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Aanrijding op A27
ALMERE Donderdagavond heeft zich op de A27 richting Almere nabij de afslag Zeewolde een aanrijding voorgedaan waarbij meerdere voertuigen betrokken raakten. Een nog onbekende man, vermoedelijk een 34-jarige uit Zevenaar, heeft waarschijnlijk geprobeerd over de middenstreep tussen twee autos door in te halen. Dit had een aanrijding tot gevolg en twee autos raakten van de weg. De derde auto is tegen de vangrail tot stilstand gekomen. De veroorzaker van het ongeluk had 6 kinderen in de auto. Zij zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hilversum. Ondertussen zijn 5 kinderen uit het ziekenhuis ontslagen. Een man die in de auto zat die eveneens van de weg was geraakt is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis Gooi-Noord in Blaricum. De rijbaan is voor korte tijd afgesloten geweest voor verkeer. De veroorzaker van het ongeluk was onder invloed van alcohol. De politie onderzoekt nog onder meer wat de werkelijke identiteit is van de man. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie