Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Leiden gaat fietsen bij het station verhuizen

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Fietsen verhuizen

BOUWEN EN WONEN - Om ruimte te maken voor de bouw van de nieuwe fietsenstalling en de standplaats voor taxi's voor het Centraal Station moeten de fietsen, die nu voor het station staan, verhuizen.

Die operatie gaat de komende weken van start. Rond het station zijn vier alternatieve locaties aangewezen. Deze zijn herkenbaar aan hoge masten met daarop een fiets. Deze tijdelijke stallingen staan ook aangegeven op de informatiezuil voor het station. De alternatieve locaties voor de fietsen liggen op de volgende plaatsen:

- de 'driehoek' op de Stationsweg (850 plaatsen);
- aan de LUMC-zijde van het station (240 plaatsen);
- nabij de Joop Walenkamptunnel (550 plaatsen);
- in de U-bocht bij de Schipholweg (225 plaatsen).
De verhuizing van de fietsen gebeurt in drie fasen. Vanaf 30 maart worden de tijdelijke locaties Stationsweg en LUMC-zijde in gebruik genomen. Eind april volgt de locatie bij de Joop Walenkamptunnel en vanaf half mei de U-bocht. Half mei moeten alle fietsen definitief van de huidige stallingsplaats voor het station zijn verdwenen. Met een informatiezuil voor het station en een sticker op het zadel worden fietsers op de hoogte gesteld van de veranderingen. Fiets Fout = Fiets Weg
De gemeente treedt op tegen fout geparkeerde fietsen. In het kader van het beleid 'Fiets Fout = Fiets Weg' worden fietsen die buiten de beugels zijn neergezet, meegenomen naar het opslagcentrum aan de Oude Vest 215. Daar kunnen ze op maandag (12.00-13.00 uur) en op woensdagavond (19.30-20.30 uur) (dus niet op donderdag, zoals ten onrechte in de Stadskrant van vorige week stond vermeld) op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en de sleutel van het slot worden afgehaald.
Heeft u vragen en/of opmerkingen over de komende werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met de heer B. Smits, opzichter van het gemeentelijk Ingenieursbureau (071-5165935). Bij de start van de feitelijke bouw, vóór de zomer, informeren wij u over die gang van zaken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie