Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jaarlijkse nationale monumentenstudiedag in Breda

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

09-02-2001

Jaarlijkse nationale monumentenstudiedag deze keer in Breda Op vrijdag 23 maart 2001 organiseert de Stichting Nationaal Contact Monumenten (NCM) de jaarlijkse Nationale Monumentenstudiedag in de Grote Kerk van Breda. De gemeente levert een financiële bijdrage aan de organisatie van deze Monumentenstudiedag.

Dit jaar zal de studiedag in het teken staan van water. De aanleiding hiervoor is de toegenomen belangstelling voor water in ruimtelijke plannen. Niet alleen in nieuwbouwwijken is water steeds vaker een (gezichts)bepalend element, ook in de historische omgeving is het van belang. De steeds grotere behoefte aan ruimte voor verkeer was in de tweede helft van de vorige eeuw doorslaggevend om grachten en kanalen te dempen. De laatste jaren is water weer een beeldbepalend element geworden. Tijdens de studiedag zal aandacht worden besteed aan het terugbrengen van het water in de Bredase binnenstad.

Het NCM is het platform voor de particuliere monumentenorganisaties. Namens het particulier initiatief is het NCM de centrale overlegpartner voor de rijksoverheid. Door belangen-behartiging, deskundigheidsbevordering en voorlichting richt het NCM zich op de verschillende doelgroepen die bij de monumentenzorg zijn betrokken. Het NCM stimuleert en ondersteunt de honderden organisaties die zich sterk maken voor de bescherming, het behoud en het beheer van de historische bebouwing van Nederland.

Evenals vijf jaar geleden maakt de Nationale Monumentenstudiedag 2001 deel uit van het driedaagse congres. In samenwerking met de Vlaamse Contactcommissie Monumentenzorg (VCM) wordt een programma uitgewerkt, dat verder bestaat uit een ontmoetingsdag op 24 maart 2001 rond het thema varend erfgoed. De driedaagse wordt afgesloten op zondag 25 maart 2001 met een excursie op de Schelde vanaf Antwerpen in de richting van Gent.

Breda, 9 februari 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie