Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

S.E.S.A., Systeme AG kiezen Baltimore voor veilig draadloos

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Draadloze e-security van Baltimore Technologies door S.E.S.A. Software en Systeme AG gekozen voor veilige draadloze bedrijfsoplossingen

BLG DATA SERVICES, IT-Provider voor een van Europa's grootste logistieke bedrijven kiest voor een gecombineerd aanbod voor veilige mobiele toegang tot bedrijfsapplicaties

Amsterdam, 23 maart 2001 - S.E.S.A. AG, een toonaangevende - in Duitsland gevestigde - aanbieder van mobiele oplossingen heeft vandaag bekendgemaakt dat het een aantal draadloze e-security producten in licentie heeft genomen van Baltimore Technologies (NASDAQ:BALT; Londen:BLM). Baltimore Telepathy zal worden gebruikt voor het integreren van privacy- en authenticatiefunctionaliteit in S.E.S.A's WAP Gateway voor een veilige, vertrouwde toegang tot bedrijfsapplicaties vanuit mobiele apparatuur. BLG DATA SERVICES, IT-Provider voor de BLG Logistics Group in Duitsland, is een van de klanten voor dit gecombineerde aanbod. Daarnaast is S.E.S.A. AG ook toegetreden tot het Baltimore Telepathy partner programma.

S.E.S.A. is een leverancier van mobiele communicatietechnologie en levert oplossingen aan een aantal van de meest toonaangevende operators van mobiele diensten, zoals T-Mobil, France Telecom en Telecom Italia Mobile. BLG DATA SERVICES heeft gekozen voor S.E.S.A's nieuwe, beveiligde Gateway. Deze Gateway, die wordt beveiligd door Baltimore Telepathy, stelt medewerkers in staat een veilige mobiele toegang tot stand te brengen tot bedrijfsapplicaties, e-mail en informatie.

"BLG's belangrijkste behoefte op het gebied van mobiele communicatie was zeker te stellen dat alle mobiele communicatie veilig en vertrouwelijk is en dat we onze klanten en medewerkers altijd en overal een snelle en betrouwbare toegang kunnen bieden tot onze informatiecentra. Door deze nieuwe ontwikkeling, waarin de mobiele technologie van S.E.S.A. wordt gekoppeld aan de draadloze e-security van Baltimore, kunnen we onze mobiele diensten verder uitbreiden en onze klanten een veilige toegang bieden tot geavanceerde mobiele informatie diensten," aldus Renate Raush-Drewes, Manager of Internet-Desktop Services bij BLG.DATA SERVICES, en verantwoordelijk voor E-Business Strategies.

Hubert Rimpl, Division Manager Applications bij S.E.S.A. AG: "Baltimore Telepathy is de meest uitgebreide en op standaards gebaseerde draadloze e-security oplossing die momenteel beschikbaar is voor Network Operators, Content Providers en zakelijke gebruikers. We zijn zeer verheugd over onze samenwerking, waarbij we Baltimore Telepathy integreren in het WAP Platform van S.E.S.A. Hiermee laten we wederom ons commitment zien met betrekking tot het aanbieden van de meest geavanceerde en veilige mobiele bedrijfsoplossingen."

"Met deze aankondiging samen met S.E.S.A. AG breiden we onze 'beste in zijn klasse' veilige, geauthenticeerde diensten uit naar de snel groeiende zakelijke mobiele markt," zegt John Fallon, Director of Wireless voor Baltimore Technologies. "Dit gecombineerde aanbod vormt een betrouwbare en schaalbare oplossing voor veilige mobiele toepassingen, waardoor onze zakelijke klanten optimaal profijt kunnen trekken van de mogelijkheden van mobiele netwerken om op een veilige manier toegang te krijgen tot bedrijfsapplicaties."

Over S.E.S.A. AG
S.E.S.A. Software und Systems AG is in 1990 opgericht in Eschborn (Duitsland) door haar huidige chief executive officer Wolfgang Köhler met als doel de ontwikkeling van individuele software voor de telecommunicatiemarkt. Nauwelijks 5 jaar later was S.E.S.A. een van de 500 meest dynamische bedrijven in Europa, en sinds 1995 is het bedrijf, voor de derde opeenvolgende keer nu, opgenomen in de "Honorary Listing" (Erelijst) van de 500 bedrijven in Europa met de sterkste groei. Deze lijst wordt ieder jaar samengesteld door de werkgeversassociatie "Growth Plus" in Brussel, met ondersteuning van de Europese Commissie. In het boekjaar 2000 realiseerde S.E.S.A. met 430 werknemers een omzet van DM 80 miljoen. Ook de participatie in het bedrijf Axiome Technologies in Parijs (Frankrijk) en de overname van S.E.S.A. Spa in Turijn, Milaan en Rome (Italië) onderstrepen de internationale aspiraties van het bedrijf. S.E.S.A. houdt zich met name bezig met IT-projecten op het gebied van telecommunicatie met speciale aandacht voor de gebieden GSM, GPRS, UMTS, WAP, facturatiesystemen (IP-billing), innovatieve m-commerce oplossingen en Internet. Onder de klanten van S.E.S.A. bevinden zich toonaangevende systeemproducenten, telecommunicatiebedrijven en andere zakelijke klanten.

OVER BLG LOGISTICS GROUP en BLG DATA SERVICES
BLG is een internationale aanbieder van logistieke services. Een aantal onafhankelijke bedrijven opereert onder de paraplu van de holdingmaatschappij. De aandelen zijn in handen van de holdingmaatschappij en haar dochterondernemingen. Container-sector: de Bremen EUROGATE Group is marktleider in Europa op het gebied van container transport. Automotive logistiek: Bremerhaven is de grootste automotive hub in Europa. Advies diensten BLG CONSULT levert advies diensten. Internationale logistiek: BLG INTERNATIONAL LOGISTICS ontwikkelt en implementeert logistieke systeemoplossingen voor de automobielindustrie, en voor kantoorelektronica en consumentengoederen. Projectlogistiek en logistiek voor de bosbouw: de aandacht ligt hier met name bij cargoverwerking, opslag en logistieke diensten voor bosbouwproducten, staal, machines, apparatuur en transportsystemen. Data Services: BLG DATA SERVICES ontwikkelt en beheert informatietechnologie voor BLG ondernemingen, maar treedt tevens op als een IT-partner voor externe bedrijven. Een van de belangrijkste aandachtspunten is e-business (B2B) met logistieke toepassingen voor het Web. BLG DATA SERVICES is zowel IT-provider voor de BLG LOGISTICS GROUP als voor externe bedrijven. De diensten omvatten onder andere het ontwerpen, ontwikkelen, in gebruik nemen en beheren van server-omgevingen en het complexe BLG-netwerk. Daarnaast is BLG DATA SERVICES actief als een SAP provider.

Over Baltimore Technologies
Baltimore Technologies ontwikkelt en verkoopt producten en services op het gebied van beveiliging en stelt bedrijven in staat betrouwbare, veilige systemen te ontwikkelen voor e-business, het Internet en mobile commerce. Haar productaanbod omvat een grote verscheidenheid aan Public Key Infrastructure (PKI) producten en services, beheeroplossingen voor toegang en autorisatie, draadloze e-security, cryptografische toolkits, producten voor content security, beveiligingsapplicaties en cryptografische hardware. De wereldwijde professional services organisatie van Baltimore biedt talrijke supportmogelijkheden op het gebied van consulting, training en implementatie aan klanten over de hele wereld. Baltimore Technologies verkoopt haar oplossingen wereldwijd, zowel rechtstreeks als via het TrustedWorld partner programma. TrustedWorld staat voor tal van wereldwijd toonaangevende technologiebedrijven en een grote verscheidenheid aan wereldwijde, regionale en lokale business alliance partners.

Baltimore Technologies heeft wereldwijd meer dan 1200 medewerkers in dienst en opereert vanuit 38 steden - de belangrijkste kantoren zijn gevestigd in Dublin, Ierland; Londen, Groot-Brittannië; Boston, USA en Sydney, Australië. Baltimore Technologies plc is een open NV die is genoteerd aan de NASDAQ (BALT) en de Beurs van Londen (BLM).

Voor meer informatie en persberichten over Baltimore Technologies kunt u een bezoek brengen aan www.baltimore.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gemma Robertson/ Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: 020 530 43 48/ 020 530 43 45
E-mail: (gemmar@text100.nl) / (dennisd@text100.nl)

Baltimore Technologies, Telepathy, KeySteps, TrustedWorld, PKIWorld en Baltimore productnamen inclusief UniCERT, UniCERT Options, MailSecure, KeyTools, SolutionsPlus, SelectAccess, SureWare en MIMEsweeper zijn handelsmerken van Baltimore Technologies plc en Content Technologies Limited. Alle overige handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie