Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Baltimore verbetert e-security hardware voor webservers

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Baltimore Technologies introduceert met SureWare Runner verbeterde e-security hardware voor webservers

Baltimore SureWare Runner biedt versnelde SSL verbindingen voor veilige e-commerce op alle webservers

Amsterdam, 23 maart 2001 - Baltimore Technologies (NASDAQ:BALT; Londen:BLM), wereldwijd leider op het gebied van e-security, heeft vandaag de introductie bekendgemaakt van Baltimore SureWare Runner, haar allernieuwste product in haar next-generation hardware security productaanbod. SureWare Runner zorgt voor betere beveiliging en prestaties van webservers die gebruik maken van het Secure Sockets Layer (SSL) protocol en vergroot zo de verbindings- en toegangssnelheid voor klanten die gebruik maken van online diensten.

"De hardware e-security van Baltimore Technologies is door banken en overheidsinstellingen over de hele wereld gekozen, omdat onze oplossingen voldeden aan hun zeer hoge eisen op het gebied van beveiliging. SureWare Runner, de nieuwste toevoeging aan ons hardware security aanbod, biedt niet alleen een robuuste beveiliging, maar verbetert bovendien de prestaties en output van webservers door een toename van het aantal SSL-sessies per seconde met een factor 10, afhankelijk van de configuratie. Al met al zorgt SureWare Runner voor een verbetering van de verbindingssnelheid, terwijl ook de vertrouwelijkheid en authenticiteit van transacties wordt gegarandeerd" aldus Ralph Shaw, Director of Business Development Hardware bij Baltimore Technologies.

SSL is het meest gebruikte protocol voor de beveiliging van zakelijke transacties voor online handelaren, banken en websites waar vertrouwelijke gegevens worden uitgewisseld via het Internet. De toevoeging van SSL-gebaseerde security aan webservers leidt tot een verkorting van de responstijden van online diensten, waardoor er meer tijd beschikbaar is voor klanten om hun zakelijke transacties uit te voeren. Baltimore SureWare Runner is een zeer schaalbaar, zeer veilig, fouttolerant, Ethernet-gebaseerd product dat zorgt voor snellere SSL-verbindingen voor webservers, inclusief iPlanet webserver en Microsoft Internet Information Server (IIS). Het heeft de verwerkingsmogelijkheden voor het opstarten en uitvoeren van meerdere SSL-sessies per seconde en leidt niet tot enigerlei afname van de prestaties van de webserver.

De SureWare Runner is gebaseerd op de FIPS 140-1 Level 4 certified module van Baltimore, ACCE, en kan zowel de veiligheid als de prestaties van webservers vergroten. SureWare Runner kan worden aangesloten op één enkele of meerdere webservers. De verbetering van de prestaties wordt gerealiseerd door het offloaden van data-intensieve cryptografische bewerkingen van webservers naar SureWare Runner. Hierdoor kan de webserver aanzienlijk meer SSL-sessies per seconde tot stand brengen en zich concentreren op het leveren van de gewenste informatie of services aan client browsers.

Baltimore SureWare Runner is de nieuwste module in Baltimore's familie van hardware e-security producten, die is gebaseerd op de uitgebreide ervaring van het bedrijf in het leveren van diensten en producten aan banken en overheidsinstellingen die de strengste beveiligingseisen voorschrijven. Door de combinatie van bewezen software-gebaseerde beveiligingscomponenten met een snel, veilig hardware platform, kunnen SureWare gebruikers beschikken over de meest betrouwbare, high-assurance security prestaties in zijn klasse. SureWare is gebouwd op basis van een nieuwe technologie genaamd Advanced Configurable Crypto Environment (ACCE), die is ontwikkeld door de Hardware Engineers van Baltimore. Met deze nieuwe technologie kan een grote verscheidenheid aan veilige hardware producten worden ontwikkeld op een gemeenschappelijke basis, waardoor het integratieproces wordt versneld en een hoge mate van schaalbaarheid is gegarandeerd.

Baltimore SureWare Runner is zowel rechtstreeks verkrijgbaar bij Baltimore Technologies als via haar netwerk van TrustedWorld partners. SureWare Runner is verkrijgbaar vanaf USD 11.000. Meer informatie over het productaanbod vindt u op www.baltimore.com/sureware.

Over Baltimore Technologies
Baltimore Technologies ontwikkelt en verkoopt producten en services op het gebied van beveiliging en stelt bedrijven in staat betrouwbare, veilige systemen te ontwikkelen voor e-business, het Internet en mobile commerce. Haar productaanbod omvat een grote verscheidenheid aan Public Key Infrastructure (PKI) producten en services, beheeroplossingen voor toegang en autorisatie, draadloze e-security, cryptografische toolkits, producten voor content security, beveiligingsapplicaties en cryptografische hardware. De wereldwijde professional services organisatie van Baltimore biedt talrijke supportmogelijkheden op het gebied van consulting, training en implementatie aan klanten over de hele wereld. Baltimore Technologies verkoopt haar oplossingen wereldwijd, zowel rechtstreeks als via het TrustedWorld partner programma. TrustedWorld staat voor tal van wereldwijd toonaangevende technologiebedrijven en een grote verscheidenheid aan wereldwijde, regionale en lokale business alliance partners.

Baltimore Technologies heeft wereldwijd meer dan 1200 medewerkers in dienst en opereert vanuit 38 steden - de belangrijkste kantoren zijn gevestigd in Dublin, Ierland; Londen, Groot-Brittannië; Boston, USA en Sydney, Australië. Baltimore Technologies plc is een open NV die is genoteerd aan de NASDAQ (BALT) en de Beurs van Londen (BLM).

Voor meer informatie en persberichten over Baltimore Technologies kunt u een bezoek brengen aan www.baltimore.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Gemma Robertson/ Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: 020 530 43 48/ 020 530 43 45
E-mail: (gemmar@text100.nl) / (dennisd@text100.nl)

####

Baltimore Technologies, Telepathy, KeySteps, TrustedWorld, PKIWorld en Baltimore productnamen inclusief UniCERT, UniCERT Options, MailSecure, KeyTools, SolutionsPlus, SelectAccess, SureWare en MIMEsweeper zijn handelsmerken van Baltimore Technologies plc en Content Technologies Limited.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie