Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vakopleiding Transport en Logistiek helpt bij MKZ-crisis

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

23 MAART 2001

VTenL helpt vervoerders in crisisperiode mond- en klauwzeer

Nu het mond- en klauwzeer virus definitief in Nederland is vastgesteld en een algeheel vervoers- en exportverbod is afgekondigd, kan de transport en logistieke sector alle hulp hard gebruiken. Vakopleiding Transport en Logistiek, hét gespecialiseerde opleidingsinstituut voor de sector, verzorgt onder andere de opleiding chauffeur.

Bij deze zogenoemde werkend-leren opleiding gaan leerlingen één dag in de week naar school en werken ze vier dagen bij een leerbedrijf. Tientallen leerlingen volgen hun praktijkopleiding bij transporteurs van vee, veevoeder, melk en melkgerelateerde producten. Ruim 50 procent van de wegtransportsector wordt geconfronteerd met de gevolgen van het vervoersverbod.

Omdat alle vervoer van vee, veevoeder, mest en melk is verboden, hebben vervoerders hoge personeelskosten die niet meer worden gedekt door de opbrengsten. Als de huidige crisis langer gaat duren, zal dat ernstige gevolgen hebben voor de rentabiliteit in de branche. "De Vakopleiding moet daarom de transporteurs de helpende hand bieden", aldus Bertho Eckhardt, algemeen directeur van Vakopleiding Transport en Logistiek.

Voor leerlingen en chauffeurs wordt andere leer- en werkomgeving gezocht
De Vakopleiding inventariseert momenteel alle knelpunten en zal met onmiddellijke ingang (tijdelijke) andere werkplekken zoeken voor de leerlingen die bij de getroffen bedrijven zijn gedetacheerd. Dit is zowel in het belang van het bedrijf (geen leegloopkosten), als van de leerling (continuïteit van de opleiding).

Daarnaast gaan de adviseurs van GPdW mobiliteitscentrum, onderdeel van Vakopleiding Transport en Logistiek, de vervoerders benaderen om de mogelijkheden te bekijken hun chauffeurs bij collega transportbedrijven aan het werk te helpen. Met deze maatregelen wordt de vervoerders de helpende hand geboden bij het beperken van de personeelskosten en loopt de continuïteit van de opleiding van de leerlingen geen gevaar.

Meer informatie
Voor meer informatie over de opleidingen en cursussen van Vakopleiding Transport en Logistiek kunt u bellen met het gratis telefoonnummer 0800-1442 of kijkt u 24 uur per dag voor opleidingsinformatie op de internetsite www.vtenl.nl.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie