Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Hennepplantages ontdekt

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 23-03-2001 Politiedistrict Kerkrade
Vrijdag 23 maart 2001 - 13.45 uur

Landgraaf-Kerkrade; hennepplantages
Omdat de politie vermoedde dat zich in een kelder van een woning aan de Maastrichterlaan in Landgraaf een hennepplantage zou bevinden, werd daar donderdag 22 maart om 10.40 uur een onderzoek ingesteld. In de kelder werd inderdaad een professioneel ingerichte en in werking zijnde plantage aangetroffen. In de kelder bevonden zich ook drie mannen en vier vrouwen die op dat moment bezig waren met het oogsten van de planten. Alle personen (woonachtig en Landgraaf, Kerkrade en Heerlen en tussen de 23 en 67 jaar) werden aangehouden en naar het politiebureau gebracht. In totaal werden 292 oogstrijpe planten, 319 stekken van planten, 294 geoogste planten, 28 groeilampen en diverse andere apparatuur die gebruikt wordt bij de kweek van hennepplanten in beslag genomen.
Tijdens het verhoor bekende een van de verdachten dat hij in zijn woning in Kerkrade nog een hennepplantage had. Bij een onderzoek werden daar nog eens 400 planten in beslag genomen. Diezelfde dag werd om 21.15 uur ook nog een onderzoek ingesteld in een woning aan de Bleijerheidestraat in Kerkrade. Daar werden in totaal 404 hennepplanten en stekjes aangetroffen. Ook hier werden de planten en de voor de groei bestemde apparatuur in beslag genomen. Tegen de 20-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie