Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenstemming over locatie markt in binnenstad Enschede

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Overeenstemming over locatie markt in de binnenstad

Enschede, 23 maart 2001

Het was passen en meten. En geven en nemen voor alle partijen. Maar mede op basis van adviezen van de Politie en de Brandweer zijn de betrokken partijen er uit: de warenmarkt komt op de Oude Markt, de Klokkenplas, de Langestraat, Van Loenshof en een stukje Zuiderhagen. Dat gaat gebeuren per 1 mei. Met de voorbereidende werkzaamheden aan het Van Heekplein wordt al eerder gestart. Na 1 mei komt de aanleg van de oostelijke parkeergarage echt goed op gang. De aanleg van het stadserf begint in het najaar van 2001 en wordt als gevolg van de markt uitgesmeerd over circa 3 jaar.

De markt gaat verhuizen omdat begonnen moet worden met de aanleg van het oostelijk deel van de parkeergarage onder het Van Heekplein. Over de verplaatsing van de markt is al heel wat gesproken. Het Van Heekplein is al sinds jaar en dag de thuisbasis van de markt. Tot nu toe kon de markt, ondanks de werkzaamheden aan het Van Heekplein, gewoon doorgaan door op te schuiven en in te schikken. Nu het tweede gedeelte van de parkeergarage onder het Van Heekplein wordt aangelegd, moet de markt dan toch echt verhuizen.

Diverse varianten van inpassing in de binnenstad zijn bekeken. De nu voorliggende variant heeft het meeste draagvlak bij de diverse partners in het Centrummanagement : de Marktbond, de Horeca, de FCE de Culturele Instellingen en de gemeente.
Uiteraard zitten aan deze variant haken en ogen voor de gebruikers en bewoners. Eventuele knelpunten zullen zoveel en zo snel mogelijk worden opgelost. Met belanghebbende gebruikers en bewoners wordt nog apart overlegd op woensdag 28 en donderdag 29 maart.

De eerste fase van de aanleg van het Stadserf start dit najaar en loopt door tot in het voorjaar van 2002. Het gaat daarbij om het gedeelte van de Langestraat tussen de Hofstraat en de Heurne, de Heurne zelf, de Korte Hengelose en Haaksbergerstraat en enkele kleinere straten. Dan liggen de werkzaamheden ongeveer een jaar stil. In het voorjaar van 2003 start de 2e fase van het stadserf met het Van Loenshof en (het resterende deel van) de Langestraat en ten slotte komt de Oude Markt aan bod eind 2003.
Het streven is om alle werkzaamheden in 2004 af te ronden. Op deze manier komt de planning voor zowel het Van Heekplein als van het Stadserf het minst in de knel en daar is iedereen bij gebaat.

terug naar boven

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie