Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kabinet neemt hoofdlijnen advies commissie-bouw over

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerraad
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Persbericht Ministerraad
23 maart 2001

KABINET NEEMT HOOFDLIJNEN ADVIES COMMISSIE-BOUW OVER

Het kabinet neemt op hoofdlijnen het voorstel van de commissie-Bouw over voor de verdeling van frequenties voor commerciële radio. Het kabinet benadrukt dat het voorstel van de commissie- Bouw nog nadere uitwerking behoeft op een aantal punten, maar het ziet op dit moment voldoende aanknopingspunten om op basis van het advies van de commissie te komen tot een uitgifte van frequenties die aan de gestelde randvoorwaarden voldoet. Het voorstel van de commissie-Bouw gaat uit van continuering van bestaande zenders en biedt ruimte voor nieuwkomers. Daarbij is de bestaande frequentieplanning voor het publieke domein volledig in takt gelaten.

Naar de opvatting van het kabinet moet het voorstel worden gezien als een samenhangend geheel, waarbij verschillende elementen sterk met elkaar verbonden zijn. Niet uitgesloten wordt dat zich bij verdere uitwerking nog niet benoemde juridische en/of technische problemen kunnen voordoen die moeten worden opgelost. Indien het kabinet in de uitwerking op onoverkomelijke problemen stuit zal worden teruggevallen op het oorspronkelijke kabinetsvoorstel. In dat geval zal wel rekening moeten worden gehouden met ernstige vertragingen in de implementatie. Voor het nieuwskavel wil het kabinet voldoende zekerheid bieden op de levensvatbaarheid voor een commerciële nieuwszender door een gemitigeerd financieel regime te hanteren.

Het voorstel van de commissie-Bouw is afhankelijk van een wijziging van de Telecommunicatiewet die het inzetten van een financieel instrument mogelijk maakt (voor een eenmalig en/of periodiek te betalen bedrag). Deze wet moet worden aangepast om de voorstellen van de commissie een voldoende wettelijke basis te geven.

RVD, 23.03.2001
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie