Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zeeland praat mee bij voorbereiding regeringsstandpunt

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

Zeeland praat mee bij voorbereiding regeringsstandpunt

ZEELAND PRAAT MEE BIJ VOORBEREIDING REGERINGSSTANDPUNT

Staatssecretaris Monique De Vries van Verkeer en Waterstaat en gedeputeerde van de provincie Zeeland de heer L. Coppoolse, hebben overleg gevoerd over de consultatieprocedure voor de Langetermijnvisie Schelde-estuarium.

Beide gesprekspartners zijn het eens over het belang van een zorgvuldig en open consultatieproces dat aan de Nederlandse standpuntbepaling vooraf moet gaan.

De Vries acht het daarbij noodzakelijk de zienswijze van verschillende partijen in Nederland en Vlaanderen te vernemen en deze af te wegen tegen de brede nationale en internationale aspecten en belangen. Daartoe heeft zij een onafhankelijk consultant benoemd. Deze zal de afzonderlijke partijen in Zeeland en in Vlaanderen consulteren en daarover de staatssecretaris regelmatig informeren. Ook zal de consultant de bevindingen in een of meer door de consultant voorgezeten bijeenkomsten met de gesprekspartners bespreken, waarbij verificatie en aanvulling mogelijk is.

Tegelijkertijd hecht de Staatssecretaris sterk aan de eigen optiek vanuit de Zeeuwse regio. Daarom heeft zij de provincie Zeeland uitgenodigd om een passende overlegvorm te vinden waarin deze optiek opgesteld en naar voren gebracht kan worden. De provincie zal hierbij het bestuurlijk overleg Oesterschelpen (BOWS) inschakelen met daarin ook opgenomen de maatschappelijke organisaties. De consultant en de voorzitter van het BOWS voeren regelmatig overleg over de voortgang en afstemming van het consultatietraject

Om een transparante en zorgvuldige voorbereiding van het regeringsstandpunt in het najaar van 2001 te waarborgen zal bovendien op nationaal niveau een Rijkregio-overleg gestart worden. Hierin hebben de bij het onderwerp betrokken ministeries, de consultant, een vertegenwoordiging van het BOWS en een vertegenwoordiging van de betrokken maatschappelijke organisaties zitting. Op deze wijze komen zowel de Zeeuwse optiek als de (inter)nationale context aan de orde bij de voorbereiding van het Nederlandse regeringsstandpunt. Met deze consultatiestructuur wordt uitvoering gegeven aan een zorgvuldig overleg in de regio zelf en tussen rijk en regio in het meningsvormingtraject over de Langetermijnvisie Schelde-estuarium.

De Staatssecretaris heeft mevrouw Leemhuis bereid gevonden de rol van consultant op zich te nemen.

ministerie van Verkeer en Waterstaat, M. van Adrichem, 070-3517570 provincie Zeeland, J.C. van Nieuwenhuijze, 0118-631402

23 mrt 01 15:50

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie