Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

JETSON PC van Fujitsu Siemens krijgt onderscheiding Intel

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht

De JETSON PC van Fujitsu Siemens Computers ontvangt innovatie-onderscheiding van Intel

Den Haag/Maarssen, maart 2001 - De JETSON PC van Fujitsu Siemens Computers heeft tijdens het Intel Development Forum in San Francisco een 'Innovative PC Award' ontvangen van Intel. De onderscheiding werd toegekend wegens de uitmuntende toepassing van innovaties in nieuwe consumenten-PC-producten. De JETSON blonk uit in alle drie beoordeelde aspecten: eenvoud, prestaties en persoonlijkheid.

Bij de uitreiking van de onderscheiding zei Gabriel Achanzar, manager van het Intel Innovative PC Program: "De Jetson PC is in een aantrekkelijke, stijlvolle vormgeving uitgevoerd, hij blijkt van een degelijke constructie en scoorde hoog in de IEP (Initial Experience Predictor) test. Het doet ons genoegen de JETSON van Fujitsu Siemens Computers als een innovatieve PC te mogen kwalificeren en feliciteren het ontwikkelingsteam met de geslaagde prestatie."

De hoge score bij eenvoud van het ontwerp is gebaseerd op een aantal kenmerken. De instructies voor het aansluiten, het configureren en starten van de PC zijn bondig en ter zake. Voorgeïnstalleerde software en instructies maken de eerste kennismaking met de PC voor de beginnende gebruiker zo plezierig en eenvoudig als mogelijk is. De jury sprak zich gunstig uit over de toegankelijkheid van de USB-poorten aan de voorzijde, die snelle aansluiting van randapparaten mogelijk maakt. Ook juichte men het toe dat het systeem geheel zonder verouderde technologieën is opgebouwd.

Zijn uitmuntende prestaties ontleent de JETSON aan de krachtige Intel Pentium III-processor. De jury was vooral onder de indruk van de nagenoeg geruisloze werking van de PC. Dit werd bereikt door toepassing van hydraulisch gedempte hard disks en een grote temperatuur-gestuurde ventilator. Ook het feit dat de JETSON voorbereid is voor breedbandcommunicatie, door zijn geïntegreerde 10/100 Mbit/s Fast Ethernet-schakeling, was een reden voor de onderscheiding.

Tenslotte vormde ook de smaakvolle vormgeving van de JETSON met zijn gedistingeerde zilverkleurige behuizing van gegoten aluminium en de diamantzwarte inzet aan de voorzijde een factor in de hoge waardering bij 'persoonlijkheid'. De optie voor een draadloos toetsenbord met een geïntegreerd aanwijsvlak zorgt voor minder slordige kabels op de werkplek, terwijl de opbouw van de slanke behuizing, die zowel horizontale als verticale plaatsing toestaat, de flexibiliteit van het PC-ontwerp demonstreert.
Eenvoud, stijl en gebruiksvriendelijkheid hebben het ontwikkelteam geïnspireerd.

Het Intel Innovative PC Recognition Program
In 1999 stelde Intel het Innovative PC Recognition Program in om vernieuwende consumenten-PC-producten op de markt te onderscheiden. Elk aangemeld product wordt beoordeeld op drie criteria: prestaties, persoonlijkheid en eenvoud. Het programma beoogt belangstelling te wekken voor hoogwaardige PC-ontwerpen, die een meetbare bijdrage leveren aan het gemak waarmee de PC kan worden geïnstalleerd, uitgebreid en onderhouden. Hoewel de onderscheiding zich momenteel concentreert op consumenten-PC's, zoekt Intel naar mogelijke uitbreiding van de prijs in de markt voor zakelijke en mobiele PC-systemen in de toekomst.

Fujitsu Siemens Computers
Fujitsu Siemens Computers is een joint-venture van Fujitsu Computers (Europe) Limited en Siemens Computer Systems. De onderneming, waarvan Fujitsu Limited en Siemens AG beide voor 50% eigenaar zijn, is op 1 oktober 1999 met haar activiteiten begonnen en heeft haar Europese hoofdkantoor in Nederland. Met talrijke Europese productiefaciliteiten, verkoopvestigingen in 25 Europese landen en meer dan 7.200 ervaren werknemers wil Fujitsu Siemens Computers marktleider worden op zijn Europese thuismarkt.

Fujitsu Siemens Computers levert een complete reeks IT-producten, die alle beschouwd worden als de beste in hun klasse. Het aanbod omvat notebooks, PC's, servers (UNIX en NT/Windows 2000), mainframes en oplossingen voor massale data-opslag. Door toepassing van de modernste technologie is Fujitsu Siemens Computers in staat problemen waarvoor het bedrijfsleven zich gesteld ziet, op te lossen. Tevens draagt de onderneming bij aan het verbeteren van de persoonlijke levensstijl en laat zich daarbij leiden door de eisen van haar Europese klanten, de behoeften van de verkooppartners en het veranderende consumentengedrag. Ontwikkelaars, technici, verkoop- en serviceteams van de onderneming weten zich te allen tijde geruggesteund door het wereldwijde netwerk van bronnen waarover Fujitsu Limited en Siemens AG, beschikken.

Fujitsu Siemens Computers beschikt niet alleen over een indrukwekkend groot klantenbestand (waaronder de belangrijkste van de 1000 grootste Europese ondernemingen) maar onderhoudt ook zakelijke betrekkingen met meer dan 2000 grote VAR's, distributeurs en detailhandelaars. Deze zijn samen goed voor meer dan 100.000 verkooppunten en miljoenen klanten, een verkooporganisatie waarin meer dan 2500 professionele verkopers actief zijn. De kracht van beide moederondernemingen staat daar achter, bijvoorbeeld het wereldwijde netwerk van service- en integratie-partners en meer dan 80.000 specialisten, die zich op de (ondersteuning van de) producten hebben toegelegd. Meer informatie is te vinden op de website: www.fujitsu-siemens.com.

Voor meer informatie,:
Fujitsu Siemens Computers Creative
Strategies
Dick Lans Johan Perremans
Tel: +31 346 598700 Tel.: +32 2 2674160
Fax: +31 346 552155 Fax: +32 2 2671289
E-mail : dick.lans@fujitsu-siemens.com
johan@creative-strategies.be

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie