Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Installatie clientenplatform Leerlingenvervoer Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

Installatie clientenplatform Leerlingenvervoer

`Kwaliteit staat voorop'
Op 14 maart is het cliëntenplatform leerlingenvervoer geïnstalleerd door wethouder A. van de Wetering. Niet ieder kind gaat naar school in de eigen woonomgeving. Soms is de afstand te groot zodat het vervoer per auto de enige mogelijkheid is. Iedere dag worden er ongeveer 200 leerlingen vervoerd naar speciale en bijzondere scholen.

De gemeente wil weten wat ouders belangrijk vinden bij vervoer van hun kinderen, wat voor ideeën zij hebben en waar er knelpunten zitten. Daarom heeft de gemeenteraad eind vorig jaar besloten tot het oprichten van een cliëntenplatform. Het doel van dit platform is het creëren van een plek waar de gemeente en belanghebbenden in algemene zin spreken over het beleid en de uitvoering van het beleid met betrekking tot leerlingenvervoer.

Het platform heeft eveneens een signalerende taak ten aanzien van de uitvoering van het gemeentelijk beleid, zeker met de wijziging van regelgeving in Europees verband. Door landelijke en soms Europese regelgeving moeten er zaken in het beleid en de verordening leerlingenvervoer worden gewijzigd. Het platform zal de gevolgen hiervan voor de praktijk onder de aandacht brengen.

Er zijn 10 ouders bereid gevonden om aan het platform deel te nemen. Zij vertegenwoordigen alle ouders en verzorgers van leerlingen die van het vervoer gebruik maken. Het cliëntenplatform zal gevraagd maar ook ongevraagd advies geven over alle zaken die met het leerlingenvervoer te maken hebben. De kwaliteit van het vervoer zal hierbij voorop staan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie