Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe regels kansspelautomaten in Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Bron: Gemeente Zwijndrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

Nieuwe regels kansspelautomaten

Per 1 april 2001 komt er een wijziging in de wet op de kansspelen. Het is vanaf die datum niet meer toegestaan in laagdrempelige inrichtingen kansspelautomaten (fruitautomaten) te hebben. Laagdrempelige inrichtingen zijn bijvoorbeeld een snackbar, cafetaria, een sportkantine, wijkcentrum en restaurant met afhaalgedeelte. In principe mogen alleen café's en restaurants nog fruitautomaten plaatsen. Behendigheidsautomaten, zoals flipperkasten en photo-play kasten zijn wel toegestaan (maximaal 2). Hiervoor moet wel een vergunning worden aangevraagd.

Doel van de gewijzigde Wet op de Kansspelen is de gokverslaving bij met name jongeren tegen te gaan. De gemeente heeft in ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie