Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Anti-fascistische mobilisatie voor Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht, 23 maart 2001

Anti-fascistische mobilisatie voor Kerkrade

Vanmiddag heeft de gemeente Kerkrade gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van de Nederlandse Volks Unie en later met vertegenwoordigers van Anti-Fascistische Actie en het Comite Waakzaamheid Euregio. De fascisten krijgen bescherming van de Nederlandse politie, die de route geheim houdt. AFA en het Comite Waakzaamheid Euregio, in welk samenwerkingsverband ook bijvoorbeeld Groenlinks Kerkrade zit, kregen een route voorgesteld, maar gingen daarmee niet akkoord vanwege de lokatie.

De mobilisatie wat betreft boze burgers uit heel Nederland om naar Kerkrade te komen is niet meer te stoppen. Zij zullen zich om 11.00 verzamelen op het Kruispunt Aachenerstrasse, Holzstraat, Nieuwstraat. Sinds de verbodsgronden voor de fascisten zijn vervallen, is ook het verbod op de AFA-demonstratie opgeheven. Het gezelschap wordt een bonte verzameling van het Auschwitz Comite tot aan anti-discriminatiemeldpunten en de gemeenteraadsfracties van Kerkrade. De verwachting is dat er enkele duizenden deelnemers zullen zijn.

Wij betreuren het dat de gemeente Kerkrade foutieve berichten verspreidt dat onze demonstratie niet door zou gaan. Overigens zijn de eerste gevolgen van het toestaan van de fascistische demonstratie al zichtbaar; neo-nazi's verspreiden foto's en prive-adressen van leden van de gemeenteraad van Kerkrade met de oproep om hen te bedreigen en te intimideren. Dat de politie van Kerkrade de fascisten beschermt die dit soort dingen doen, is een schandaal van de bovenste plank.

Anti-Fascistische Actie Nederland 030-2314596/06-51088650 www .antifa.net/alert

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie