Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Breda sluit natuurgebieden uit voorzorg af door MKZ-virus

Datum nieuwsfeit: 23-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda

23-03-2001

Breda sluit natuurgebieden uit voorzorg af in verband met mond- en klauwzeervirus
In verband met het mond- en klauwzeervirus in Nederland sluit de gemeente Breda uit voorzorg met ingang van vandaag de natuurgebieden de Galderse Heide en het Cadettenkamp in Oost-Breda af. Bij alle toegangen in het bos komen bordjes te hangen dat het verboden is de bossen te betreden. Staatsbosbeheer hanteert hetzelfde beleid bij de andere bosgebieden in Breda.

Regeling ministerie van LandbouwVoor het hele land geldt momenteel een regeling vervoersverboden vanuit het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij. De regeling bevat onder andere vervoersverboden voor vee, melk, voer, mest en dierlijke producten. Daarnaast is het verboden om veehouderijen te bezoeken. Deze regeling is op 21 maart om 11.00 bekendgemaakt.
De regeling geldt in principe voor een periode van 72 uur. Daarna bekijkt het ministerie of de regeling versoepeld of aangepast moet worden.

Voor een door het ministerie aangewezen gebied rond Sprang-Capelle, waar een verdacht bedrijf ligt, gelden dezelfde vervoersverboden. Met dit verschil dat, wanneer het ministerie na 72 uur zou besluiten om de regeling te versoepelen, dit niet geldt voor dit aangewezen gebied. Een deel van dat door het ministerie aangewezen gebied ligt op het grondgebied van Breda namelijk het deel ten oosten van de A27 en ten noorden van de A58 (Bavel met buitengebied tot en met Hoogeind).

Informatie
Voor vragen over de gevolgen en maatregelen in verband met het mond- en klauwzeervirus kunnen mensen terecht bij het algemeen informatienummer, telefoon 0800 1556.
Ook kunnen agrariërs terecht bij het LTO, telefoon (070) 338 27 21 of bij het ZLTO, telefoon (013) 583 65 83.
Daarnaast staat de actuele informatie van het ministerie van LNV op de website: www.minlnv.nl/actueel.

Breda, 23 maart 2001

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie