Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zadenweekend Botanische Tuinen Utrecht

Datum nieuwsfeit: 24-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Botanische Tuinen Universiteit Utrecht

Zadenweekend Botanische Tuinen
Zaden: een wonder van moeder natuur

Het blijft een klein wonder hoe uit zaden hele bomen te voorschijn komen.... Laat u tijdens het Zadenweekend van de Utrechtse Botanische Tuinen (24 en 25 Maart) inwijden in de geheimen van zaden, zaaien en plantenvermeerdering. U kunt bijzondere zaden kopen; uitleg over hoe en wanneer u moet zaaien krijgt u er meteen bij van de verschillende aanwezige experts. Een prima start voor het nieuwe tuinseizoen.

Heeft u ook zo'n last van Muur, Vroegeling en Zevenblad in de tuin? Tijdens dit weekend laten we u de (kiem)planten van deze notoire onkruiden zien, zodat u ze in eigen tuin tijdig kunt herkennen en met wortel en tak kunt uitroeien! En hoe zit dat eigenlijk met bollen, knollen en wortelstokken? Je stopt ze in de grond en er komen mooie planten uit, maar hoe werkt dat en wat is eigenlijk wat? Eenzaadlobbigen en tweezaadlobbigen, wat is het verschil? Bekijk de voorbeelden en u vergeet het nooit meer.

Zaden te kust en te keur
Tijdens het Zadenwekend zijn natuurlijk ook allerlei zaden te koop. Zaden van bijzondere planten uit de eigen collectie van de Tuinen, zaden van bijzondere rassen groenten en zaden van exotische planten uit verre streken. Niet alle zaden zijn even makkelijk tot kieming te brengen. Sommige zaden kiemen bijvoorbeeld alleen na een koudeperiode of moeten een nachtje in de week. Ook hierover vertellen we u graag meer.

Zaai-en-groei-wedstrijd
Alle bezoekers krijgen tijdens dit weekend zaden mee naar huis om zelf te zaaien. Tijdens het Oogstweekend dat de Tuinen in september organiseren keuren we het resultaat.
Er zijn verschillende mogelijkheden voor tuin- en niet tuinbezitters en kinderen krijgen hun zaden van een wel heel bijzonder plantje.
Informatie
Het Zadenweekend vindt plaats in het Kassencomplex van de Botanische Tuinen bij Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht). De Tuinen zijn geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur. De toegangsprijzen bedragen f. 7,50 voor volwassenen, f. 5,- voor houders van een Pas 65 en U-pas. Kinderen tot 12 jaar betalen f. 2,50 en een MJK is geldig. De Tuinen zijn bereikbaar met stadsvervoer lijn 12 (halte Botanische Tuinen) en 11 (alleen op zaterdag). Voor meer informatie kunnen belangstellenden de informatietelefoon van de Tuinen bellen: 030-2535455 of de Web-pagina raadplegen: www.bio.uu.nl/botgard.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie