Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Presentatie Westerbork Cahier 8 'Welkom in Holland!'

Datum nieuwsfeit: 24-03-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Hooghalen, 15 maart 2001

Presentatie Westerbork Cahier 8 ´Welkom in Holland!'

De geschiedenis van de gerepatrieerde Indische Nederlanders, die als eerste het woonoord Schattenberg bevolkten, vormt onderwerp van deel 8 van de Westerbork Cahiers, dat zaterdag 24 maart aanstaande in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt gepresenteerd. 'Welkom in Holland!´ is de titel van dit Westerbork Cahier, dat vooral verhalen bevat van oud-bewoners van woonoord Schattenberg in de periode 1950-1951. In het kader van deze presentatie wordt ook een reünie gehouden voor oud-Schattenbergers.

Het verhaal van de Indische Nederlanders, die na hun vlucht uit Indië in het woonoord Schattenberg terechtkwamen, vormde onderwerp van een speciale tentoonstelling. Met als titel 'Het waren de barakken die ons een schok gaven.' werd een beeld gegeven van de omstandigheden waaronder zij moesten leven, Want na een moeilijke periode in Nederlands-Indië kwamen zij tot hun grote schrik weer terecht in barakken achter prikkeldraad. Hun verhaal is dat van teleurstellingen, wilskracht en doorzettings-vermogen, die het mogelijk maakten om op een plek met een verschrikkelijke geschiedenis een nieuwe start te maken. Maar het is ook het verhaal van een groep, die door hun geruisloze opgaan in de Nederlandse samenleving een deel van hun verleden kwijtraakte.

De presentatie van 'Welkom in Holland' op zaterdag 24 maart begint om 14.00 uur. Belangstellenden voor zowel presentatie als reünie zijn vanaf 13.00 uur welkom in het Herinneringscentrum Kamp Westerbork. De reünie duurt tot uiterlijk 17.00 uur. Opgave vooraf is wenselijk.

Voor meer informatie:
Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Oosthalen 8
9414 TG Hooghalen
T (0593)592600
José Martin, PR

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie