Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht stad

Datum nieuwsfeit: 24-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-03-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 11.55 uur
Verkeersongeval met letsel door alcohol

UTRECHT Op de kruising Kanaalstraat J.P. Coenstraat is zaterdagmorgen rond half twee een 29-jarige Utrechter met zijn auto tegen de auto van een 26-jarige Nieuwegeiner gereden.

De Utrechter reed over de JP Coenstraat komend uit de richting Vleutensweg en wilde de Kanaalstraat oversteken. Hij gaf hierbij geen voorrang aan de Nieuwegeiner die over de Kanaalstraat richting Daalse tunnel reed.

Door de aanrijding liep de Nieuwegeiner nekletsel op. Hij werd door de brandweer uit de auto gehaald en overgebracht naar het UMC. De Utrechter bleek gedronken te hebben (1,4 promille).

Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Auto van de weg

DE MEERN Op de Rijksweg A 12 is zaterdagmorgen rond half vier een auto met twee 19-jarige mannen uit Schiedam door nog onbekende oorzaak van de weg geraakt. Na een tiental meters door de berm gereden te hebben werd de auto via de vangrail gelanceerd en vloog enkele tientallen meters door de lucht, sloeg enkele keren over de kop en kwam tegen een boom tot stilstand.

De bestuurder werd hierdoor door de voorruit heen uit de auto geslingerd. De bijrijder kon op eigen kracht uit de auto kruipen en het alarmnummer 1-1-2 bellen.

Beide mannen werden per ambulance overgebracht naar het UMC. Daar bleek dat ze slechts enkele lichte kneuzingen en een paar snijwonden hadden.

De toedracht van het ongeval wordt nog nader onderzocht

Verkeerscontrole `Recht door Overvecht`

UTRECHT Aan de Gloriantdreef heeft de politie vrijdagmiddag een grote verkeerscontrole gehouden. Hierbij waren onder meer betrokken het regionaal scooterteam, het bureau autocriminaliteit, 3 VO, de wegenwacht, de parketpolitie, toezicht, de junioren en de reservepolitie.

Dit leverde de volgende resultaten op: Er werden 10 aanhoudingen verricht voor onder meer rijden onder invloed, joyriding en rijden met een gestolen auto of bromfiets. In totaal werden vijftig bromfietsen gecontroleerd waarbij ongeveer tachtig bekeuringen werden uitgeschreven voor onder andere het niet dragen van de helm, technische gebreken en het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Tevens werden er 200 autos gecontroleerd en eenzelfde aantal bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, de slechte technische staat van voertuigen, het niet hebben van een rijbewijs of onverzekerde voertuigen en dergelijke.

Illegale winkeldieven

UTRECHT Uit een winkel aan het Godebaldkwartier hebben vrijdagmiddag rond half drie, twee mannen van 19 en 23 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats een fles sterke drank en enkele blikjes fris gestolen.

Op het politiebureau bleek dat er voor de 23-jarige man nog een boete van Fl 1.000,= of 20 dagen cel open te staan. Tevens bleken beide verdachten illegaal in Nederland te verblijven.

Beide zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Op de brommer met alcohol
UTRECHT Surveillerende agenten zagen vrijdagavond rond kwart voor tien drie jongens met flesjes in de hand op een brommer over de Nijenoord rijden. Toen zij de jongen wilden aanspreken ging de brommer er vandoor.

Op de Boerhaavelaan waren de twee passagiers van de brommer gestapt en werden door een agent staande gehouden. De bestuurder van de brommer wilde er echter weer vandoor gaan. Na een korte achtervolging viel hij van zijn bromfiets en werd aangehouden.

De jongen (14 jaar uit Utrecht) bleek alcohol gedronken te hebben (0,54 promille). Hij werd met een bekeuring naar huis gestuurd. Ook werd zijn moeder ingelicht van zijn gedrag en het feit dat hij op zijn 14e op een brommer reed.

Verkeersongeval
UTRECHT Op de Waterlinieweg is vrijdagavond rond acht uur een 60-jarige vrouw uit Nieuwegein met haar auto frontaal tegen de auto van een 38-jarige man uit Soest gereden. De vrouw kwam uit de richting van de A 28 en wilde richting Berenkuil gaan. Bij een bocht reed ze over de middengeleider en botste vervolgens frontaal op de auto van de Soestenaar.

De vrouw en haar passagier moesten uit de auto gezaagd worden en werden met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving.

De man uit Soest en zijn twee kinderen van negen en elf die ook in de auto zaten, konden na onderzoek door de GGD naar huis. Beide voertuigen zijn afgesleept.

Verkeersongeval
UTRECHT - Op de Waterlinieweg is vrijdagmiddag tien voor twee een 24-jarige man uit Hoevelaken door nog onbekende oorzaak met zijn auto in de slip geraakt. Hierdoor botste hij diverse malen tegen de vangrail.

In verband met het technisch onderzoek en beschadigingen aan de weg is de Waterlinieweg vanaf Laagraven tot aan het Stadion enige uren afgesloten geweest. De linkerrijbaan is op het moment nog steeds afgesloten.

De man raakte niet gewond, zijn auto is zwaar beschadigd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie