Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht

Datum nieuwsfeit: 24-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-03-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 14.15 uur
Waarschuwing: onbekende man geeft zich uit als arts

ZEIST Een onbekende man heeft de afgelopen week verschillende vrouwen in Zeist en omgeving telefonisch benaderd. Hij gaf zich uit als arts van de `kankerstichting` en vertelde de vrouwen dat hij een nieuw soort borst- en baarmoederonderzoek hield en vroeg de vrouwen mee te werken.

Vervolgens stelde de man steeds intiemere vragen. Bij navraag bij verschillende instanties bleek de man niet bekend te zijn. De politie adviseert vrouwen niet op dit soort telefoontjes in te gaan.

Als u nummerweergave hebt, noteert u dan het nummer en bel het door naar de politie Binnensticht, telnr: 0900-8844

Aanrijding met letsel

MAARTENSDIJK Op de Rijksweg A 27 is vrijdagochtend rond half zes een 32-jarige inwoonster uit Breukelerveen met haar auto achterop een vrachtwagencombinatie gereden. De vrouw verklaarde achter het stuur in slaap gevallen te zijn.

De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis in Hilversum. Om de oorzaak van het ongeval nader te onderzoeken is bloed bij de vrouw afgenomen om te onderzoeken op alcoholgebruik.

Haar auto raakte total loss.

Opgeven valse naam

ZEIST Op het Hoog Kanje hield de politie vrijdagmiddag rond kwart over twaalf een 15-jarige jongen uit Zeist aan die daar op een scooter reed. Omdat de bijrijder geen helm droeg, kreeg hij een bekeuring.

Omdat de agenten het niet helemaal vertrouwden, checkten ze de opgegeven naam bij het politiebureau. Daaruit bleek dat de jongen een valse naam had opgegeven. Hierop werd hij aangehouden.

Met verschillende bekeuringen kon hij even later het bureau verlaten.

Verkeerstoezicht

DE BILT/ BILTHOVEN Rond de winkelcentra heeft de politie vrijdagmiddag en avond gecontroleerd op parkeergedrag. In totaal werden elf bekeuringen uitgeschreven voor foutparkeerders.

Alcoholcontrole
ZEIST Op de Odijkerweg hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag rond half twee een 27-jarige man uit Driebergen aan nadat hij met zijn auto door rood was gereden en vervolgens steeds sneller ging rijden. De man bleek alcohol te hebben gedronken.

Op het politiebureau blies hij 0,8 promille. Hij kreeg een rijverbod van twee uur, een boete van Fl 410,= voor het rijden met alcohol en een boete van Fl 180,= voor het rijden door rood licht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie