Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o.

Datum nieuwsfeit: 24-03-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 24-03-2001 3e Persbericht 24 maart 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte na achtervolging aangehouden In het Hofke is zaterdagochtend om 1.35 uur een 32-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Een politiesurveillance zag de man in Helmond kort daarvoor met hoge snelheid over de Kromme Steenweg rijden. De man negeerde een stopteken van de politie en reed vervolgens hard weg richting Eindhoven. De politie zette de achtervolging in. De man negeerde meerdere stoptekens. Uiteindelijk kon hij door een politiesurveillance in Eindhoven aangehouden worden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en zijn voertuig is in beslag genomen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Geluidsinstallatie en weedplanten in beslag genomen In zijn woning op het Stratumseind is zaterdagochtend rond 5.30 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. Vanuit zijn woning klonk zeer luide muziek terwijl de horecagelegenheden reeds gesloten waren. Dit zorgde voor een behoorlijke geluidsoverlast. De politie vroeg de man een aantal keren om de deur van zijn woning te openen. Dit weigerde hij. Hierop heeft de politie de deur van het pand opengebroken. De verdachte weigerde echter elke medewerking aan het onderzoek en werd hierop aangehouden. De politie heeft de geluidsinstallatie en ruim dertig hennepplanten die werden aangetroffen, in beslag genomen. De man is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Van GSM beroofd
Op de Bouvigne is vrijdagavond tussen 17.30 en 17.45 uur een 14-jarige jongen uit Veldhoven van zijn GSM beroofd. De jongen zat achter op de fiets bij een vriend toen zij achtervolgd werden door vier fietsers. Op de hoek van de Bouvigne/Ravensdonk omsingelden de vier jongens de twee slachtoffers en zij eisten de mobiele telefoon van de 14-jarige Veldhovenaar. Het slachtoffer heeft onder dwang de telefoon afgegeven. Hierop zijn de daders gevlucht. De dader die de mobiele telefoon aanpakte heeft een lichtgetinte huidskleur, is ongeveer 14-15 jaar en
1.55 meter lang. Hij heeft een smal postuur, bruine ogen en een smal snorretje. Hij droeg een gebreide muts tijdens de beroving.

Helmond: Vrouw van tas beroofd tijdens winkelen Op de Ameidewal is zaterdagmiddag rond 13.45 uur een 26-jarige vrouw uit Helmond van een plastic tas met kleding en spaarkaarten ter waarde van 100 gulden beroofd. De vrouw liep over de Ameidewal en voelde plotseling dat iemand achter haar aan de plastic tas trok. Even later passeerde de dader het slachtoffer met het tasje. De vrouw had alleen nog de handvatten van de plastic tas in haar handen. Het slachtoffer zag de dader, een man met een lichtgetinte huidskleur en een zwarte leren jas aan, weglopen in de richting van de Noord Koninginnewal. Bij de dader liepen nog drie jongens.

Bladel: Aanhangwagen gestolen
Vanaf de Gindrapassage is vrijdagavond tussen 20.00 en 21.15 uur een aanhangwagen gestolen met een Belgisch kenteken, RJR-700. De aanhangwagen werd door de dader losgekoppeld van de auto.

Deurne: Auto gestolen
Vanaf het Stationsplein is vrijdag tussen 6.15 en 17.30 uur een blauwe Volkswagen Jetta met het kenteken TS-27-PZ gestolen.

Geldrop: Accuboormachine gestolen
Uit een schuur behorende bij een woning aan de Vogelpoelstraat is tussen vrijdagochtend 8.00 uur en zaterdagochtend 1.00 uur een accuboormachine gestolen. De dader kwam binnen door deur van de schuur open te breken.

Nuenen: Portemonnee van taxichauffeur gestolen
Op de Europalaan is zaterdagochtend rond 2.15 uur de portemonnee van een 25-jarige taxichauffeur gestolen. De man had kort daarvoor op het Stratumseind in Eindhoven twee mannen opgehaald voor een ritje naar Nuenen. Op de Parallelweg van de Europalaan verzochten de beide mannen de chauffeur om te stoppen. Nadat ze betaald hadden griste de man die naast de taxichauffeur zat zijn portemonnee, met 200 gulden, weg. Beide mannen liepen vervolgens hard weg. De dader die naast de taxichauffeur zat is ongeveer 20-26 jaar, heeft donker krullend haar, droeg een spijkerbroek en een donkere spijkerjas. De tweede dader is ook ongeveer 20-26 jaar, heeft blond kort haar, droeg een smalle kleine bril en een spijkerbroek met een donkere jas.

Veldhoven: Geld verduisterd
In een horecagelegenheid aan de Meent is vrijdagavond omstreeks 23.00 uur een 18-jarige medewerkerster uit Veldhoven aangehouden. De vrouw wordt verdacht van het verduisteren van geld dat haar werkgever toebehoort. Sinds november 2000 miste de werkgever regelmatig geld. Toen de verdachte medewerkster vrijdagavond gecontroleerd werd kwam een bedrag van ruim 1.000 gulden uit haar broekzakken te voorschijn. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Waalre: Onder invloed
Op de Valkenswaardseweg is zaterdagochtend rond 5.00 uur een 23-jarige bromfietser uit Eindhoven aangehouden. De man reed volgens getuigen slingerend over de weg. De getuigen hielden de man aan en droegen hem over aan de politie. Een ademanalyse met een promillage van 1,75 wees uit dat de man een slok te veel op had. Hij kreeg een rijverbod van 9 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie